La Casa Aymat acull una nova visita guiada a la mostra de gravats de Goya


  • Comparteix:

La seu del Museu de Sant Cugat de la Casa Aymat acull aquest diumenge una nova visita guiada a l'exposició 'Goya. Gravats: Capritxos i desastres'. Un total de 160 gravats originals, dividits en dues col·leccions, mostren un Goya crític amb el seu temps. La visita, d'una hora de durada, començarà al punt del migdia.

Dues col·leccions de gravats formen aquesta mostra. 'Caprichos' és la primera, amb 80 làmines que ofereixen una visió satírica de la cort, l'exèrcit i l'Església, mentre que la col·lecció 'Desastres' es va publicar 40 anys després de la seva mort i agrupa temàtiques com la guerra i la monarquia.

La visita guiada permet als santcugatencs conèixer al llarg d'una hora els detalls de la vida i obra del pintor aragonès. Un total de quatre sales acullen aquesta exposició que mostra alguns dels gravats més rellevants de Goya.

La guia de la visita, Laura Pérez, explica algunes de les làmines més destacades de la mostra. Són declaracions d'arxiu a Cugat.cat.

Laura Pérez

De la sèrie dels 'Desastres' destacaria que són molt espectaculars per la cruesa que mostren. Pel que fa als 'Capritxos' podem observar un surrealisme molt primerenc.


La mostra és una iniciativa de la fundació de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). El responsable de la gestió de la fundació de l'entitat financera a Catalunya, Xavier Rodríguez, explica els períodes de l'exposició.

Xavier Rodríguez

És la primera col·lecció de Goya. Les dues parts corresponen a dues etapes diferents.





La mostra es pot visitar a la Casa Aymat fins el 27 de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.