La recollida de restes de la ventada a Valldoreix podria està enllestida a l'octubre, segons l'EMD


  • Comparteix:

Un arbre caigut per la ventada a Valldoreix

Un arbre caigut per la ventada a Valldoreix

L'EMD de Valldoreix confia en enllestir els treballs de recollida dels arbres malmesos per la ventada del gener passat a finals d'octubre. L'EMD considera que el risc d'incendi per les 90 hectàrees més afectades per la ventada és molt elevat i per això ha enviat a tots els valldoreixencs una guia de consells bàsics per minimitzar el risc durant l'estiu. La publicació també inclou alguns consells dels Mossos d'Esaqura per evitar possibles robatoris als domicilis.

El vocal de Medi Ambient de l'EMD de Valldoreix, Pau Alonso, ha explicat que com a conseqüència de la ventada del 24 de gener hi ha un gran volum de massa forestal. Per aquest motiu, s'ha contractat una empresa que s'encarrega de retirar els arbres en mal estat i que s'utilitzen per produir energia en una central tèrmica d'Itàlia.

El procés de tala, recollida i triturat dels prop de 14.000 arbres afectats a la zona no és automàtic i és per això que es demana als valldoreixencs que segueixin els consells de la guia.

Pau Alonso

Per què demanem aquesta cura? Perquè durant un temps conviurem amb l'apilament d'aquestes restes i el risc d'incendi és alt.


En aquest sentit, l'EMD fa una crida a la responsabilitat dels ciutadans per seguir mesures prou conegudes com les d'evitar encendre qualsevol tipus de foc a les zones forestals i deixar escombraries al bosc, entre d'altres.

El vocal de Medi Ambient ha recordat la magnitud de la tasca que ha d'afrontar l'empresa encarregada de netejar el territori de massa forestal malmesa i ha avançat que, si tot va bé, a finals d'octubre podrien haver-ho enllestit.

Pau Alonso

Segurament podrem accelerar aquest procés i aquesta franja de 90 hectàrees es podrà tenir acabada cap a finals d'octubre.


La massa forestal triturada recollida a Valldoreix es porta en camions fins el port de Tarragona on uns vaixells la transporten fins a Itàlia.

La guia inclou també un informe de les actuacions de neteja dels boscos que l'entitat duu a terme des de la ventada del passat 24 de gener.

De la mateixa manera, les vacances estivals comporten un major risc de robatoris als domicilis. Per aquest motiu, la publicació difon alguns dels consells del cos de Mossos d'Esquadra, com guardar els objectes de valor a caixes de seguretat d'entitats bancàries i evitar la difusió del fet que es marxa del domicili.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quedan moltissims arbres per tallar al bosc i si es fa com cal, ni ha finals d'any han acabat amb la feina.l'informaciò emesa al butlletì es força interesant,llastima que la van enviar a principis d'agost,cuan la gent ja ha marxat de vacances.Dificilment es poden pendre les precaucions que s'esmentan en el tema de seguretat ciutadana !!!.Falta d\'organitzacio i previsiò ?.

Antoni. Enviat el 17/ago/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.