Diables de Sant Cugat se sumen a la manifestació contra la directiva europea de la pirotècnia


Temes relacionats

Els Diables de Sant Cugat veuen 'completament inviable' la celebració d'un correfoc amb la nova directiva europea ( 6/jul/09)


  • Comparteix:

Els Diables santcugatencs fent una actuació pirotècnica

Els Diables santcugatencs fent una actuació pirotècnica

Vuit diables santcugatencs han assistit aquest dissabte a la tarda a la manifestació unitària que han fet colles de diables de tot Catalunya contra la directiva europea de la pirotècnia. Prop de 7000 diables, tabalers i bestiari d'arreu han recorregut els carrers de Barcelona sota el lema 'Farem la festa amb foc, peti qui peti'. Els manifestants han volgut pressionar pacíficament el Govern estatal perquè accepti les al·legacions a la directiva i defensar així la tradicional cultura del foc.

El cap de colla de Diables de Sant Cugat, Èric Ricart, explica algunes de les conseqüències que tindria l'aprovació d'aquest reial decret de l'ús de productes pirotècnics.

Èric Ricart

Del diable a la persona hi ha d'haver 8 metres, per assistir al correfoc el públic hauria de signar un paper, els menors d'edat no podrien cremar per tant, s'acabaria amb les colles infantils.



De moment, els Diables de Sant Cugat no faran cap acte reivindicatiu a la ciutat ja que consideren que tot el pes de pressió és polític. Ho explica Ricart.

Èric Ricart

A Sant Cugat només podem informar a la gent cosa que tindria poc pes. La Federació i la coordinadora de Barcelona de Diables ja han actuat i ara està en mans dels polítics.




La colla de diables de Sant Cugat confia en què mai es renunciarà a fer un correfoc perquè 'significaria acabar amb una tradició de 700 anys d'història'.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.