La 16a edició del curs d'Història de Valldoreix tractarà sobre les masies i les famílies valldoreixenques


  • Comparteix:

Can Monmany és una de les masies que s'estudiaran durant el curs

Can Monmany és una de les masies que s'estudiaran durant el curs

Les masies i les famílies de Valldoreix centraran la 16a edició del Curs d'Història de Valldoreix impulsat pel centre d'Estudis Valldaurex que arranca avui. El tema es desenvoluparà al llarg de les cinc conferències que abordaran l'evolució dels masos i les famílies valldoreixenques des de l'edat mitjana fins als nostres dies.

Avui s'inaugura el curs a càrrec de la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, que donarà pas a la primera conferència a càrrec de Sílvia Pons, sobre l'origen i l'evolució del masos a la Catalunya Medieval.

El director del curs, Juanjo Cortés, explica l'eix central del curs.

Juanjo Cortés

En un Valldoreix totalment edificat hem volgut mirar al passat, a una vila rural de massos i cases pairals.


L'endemà, Juan José Cortés director del curs Valldaurex, oferirà la conferència Masies, famílies i cognoms valldoreixencs (segles X-XX). Dimecres Matilde Priante parlarà sobre Francesc Oliver-Monmany i Mir. Ideòleg i artífex del Monmany actual. Dijous el conferenciant serà Francesc Orriols que protagonitzarà la xerrada 'El Valldoreix que va ser. Imatges d'altres temps'. Pere Cabassa tancarà el cicle amb la conferència 'Del Valldoreix agrícol al Valldoreix dels jardins'.

Totes les conferències se celebraran al Convent de les Missioneres dels Sagrats Cors de Jesús i Maria. Assistir al curs sencer té un preu de 15 euros, 10 pels socis de Valldaurex, i assistir a una conferència costa 5 euros, 3 pels socis. Totes les sessions comencen a dos quarts de vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.