Un taller d'Scriptorium i un itinerari guiat inicien les Jornades Europees de Patrimoni a Sant Cugat


Temes relacionats

Les Jornades Europees de Patrimoni, al Museu de Sant Cugat aquest cap de setmana (25/set/09)


  • Comparteix:

Els nens han après a escriure com a l'època medieval

Els nens han après a escriure com a l'època medieval

Un taller d'escriptura medieval i un itinerari guiat sobre l'antiga ruta de l'aigua han marcat aquest divendres el començament de les Jornades Europees del Patrimoni. Aquesta iniciativa, promoguda pel Consell d'Europa, convida els santcugatencs a conèixer el patrimoni cultural de la ciutat durant el cap de setmana.

De cinc a sis de la tarda, un taller d'Scriptorium ha donat el tret de sortida a les Jornades Europees del Patrimoni. Tres nens s'han vestit de monjos i han descobert la vida quotidiana eclesiàstica de fa uns segles al claustre del Monestir. Per cloure l'activitat, els nens, acompanyats amb cants gregorians, han après a escriure com ho feien els monjos aleshores.

Els participants del taller d'Scriptorium han explicat el contingut de l'activitat.

Participants al taller d'Scriptorium

M'agraden les lletres diferents amb les quals escrivien els monjos. / Hem escrit amb tinta i lletres de monjo. / He après com escrivien i com vivien abans aquí.


Tot seguit, a les sis de la tarda un itinerari guiat sobre sobre la ruta de l'aigua i sobre la forma tradicional d'autoabastiment ha tancat el programa d'activitats de divendres de les Jornades Europees de Patrimoni. La ruta ha començat al claustre del Monestir, ha arribat fins el Pont de Can Vernet i ha tornat al punt de sortida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.