L'Ajuntament de Sant Cugat serà el primer de tot Catalunya en gestionar un monument nacional


Temes relacionats

Vilajoana inaugura el Museu i posa Sant Cugat com a exemple de recuperació de la història (23/abr/03)


  • Comparteix:

L'alcalde Lluís Recoder i els primers visitants del Museu observen una rèplica del Monestir

L'alcalde Lluís Recoder i els primers visitants del Museu observen una rèplica del Monestir

L'Ajuntament de Sant Cugat serà el primer consistori de tot Catalunya en gestionar un monument nacional com el Monestir gràcies al conveni arribat amb el Departament de Cultura de la Generalitat. Així s'ha anunciat durant la inauguració de la primera fase del Museu de la Ciutat, situat al Monestir, que a partir de maquetes, reproduccions i audiovisuals explica l'evolució arquitectònica del Monestir així com la vida quotidiana de la comunitat benedictina que vivia a l'abadia.

El visitant pot, per un preu de dos euros i mig, conèixer l'origen i característiques de l'arquitectura monàstica i les transformacions que ha sofert el Monestir al llarg de tots el temps. A través de maquetes, reproduccions i alguns vestigis es fa un repàs al procés constructiu dels Monestirs romànics i especialment del Claustre de Sant Cugat dels segle 12 i 13. Però el Museu, vol mostrar, alhora, com era la vida d'un monjo benedictí de l'època i ho fa a través d'un audiovisual interactiu.

Durant la inauguració d'aquesta primera fase del Museu, que mantindrà les portes obertes fins el proper 4 de maig perquè s'hi puguin acostar els santcugatencs, l'alcalde ha anunciat que Sant Cugat serà el primer ajuntament de Catalunya en gestionar un monument nacional:

Lluís Recoder

És la primera vegada que un Ajuntament gestiona un monument nacional; i ningú millor que la ciutat per gestionar el monument més emblemàtic


L'objectiu d'aquesta primera fase del Museu, que ha tingut un cost de 901 mil 500 euros, és poder-se autofinançar a través de la venda d'entrades, que tindrà preus especials per a col·lectius com els joves i gent gran; la venda de productes de merxandatge i el futur lloguer d'espais com l'Auditori del Monestir.

D'altra banda, ja tenim data per la inauguració d'una de les subseus de la segona fase del Museu de la Ciutat. La Casa Aymat obrirà les seves portes el 5 de maig per convertir-se en un espai de promoció cultural de la ciutat i un Museu del tapís i un aparador del llegat que l'Escola Catalana del Tapís va deixar a la ciutat. Mentrestant, la resta de subseus com Sant Adjutori i Can Cabassa , que entraran en funcionament d'aquí a un any, tiren endavant llevat del Celler Cooperatiu que segueix un any i mig després pendent de la remodel·lació per part del Ministeri de Foment:

Lluís Recoder

Estem esperant que el ministeri de Foment comenci la seva part; i és important per Sant Cugat que tinguem la sala polivalent per la ciutat, pels Castellers i per posar en marxa la segona fase del Museu


La segona fase del Museu mostrarà els vestigis arqueològics més importants del procés de romanització de Sant Cugat així com les construccions anteriors com la vil·la romana de Can Cabassa.

El Museu de la Ciutat entrarà ara en una fase de projecció i promoció amb la seva inclusió en itineraris museístics, en circuits turístics i amb la imminent entrada en funcionament de l'Oficina de Promoció Turística de la Ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.