La Unió, embargada per un deute de 126.000 euros


Temes relacionats

Pere Marín, únic candidat a la presidència de la Unió Santcugatenca (13/mai/09)


  • Comparteix:

Logotip de l'entitat centenària

Logotip de l'entitat centenària

La justícia ha embargat la Unió Santcugatenca per un deute de 126.000 euros contret amb els exllogaters del bar de l'entitat. La junta directiva de la Unió està negociant amb bancs i caixes la contractació d'un crèdit que els permeti salvar la seu del carrer Anselm Clavé. El president de l'entitat, Pere Marín, ha retret a l'anterior junta haver ocultat l'existència d'aquest procediment.

L'actual junta directiva de la Unió va assabentar-se de l'embargament judicial a finals de juliol, per mitjà de l'advocat del cas. L'entitat té un termini de dos mesos per pagar el deute -que puja a 126.000 euros més altres despeses- si no vol que la seva seu del carrer Anselm Clavé sigui subhastada públicament. A banda del deute contret amb els exllogaters del bar de l'entitat, la Unió té altres problemes econòmics derivats de la gestió de l'entitat i de les obres de rehabilitació de la teulada. Es calcula que el deute global podria superar el mig milió d'euros.

El president de la Unió, Pere Marín, ha explicat a Cugat.cat l'estratègia de la junta directiva per evitar perdre la seva seu.

Pere Marín

Quan vam saber que estàvem embargats vam posar-nos ràpidament a buscar un crèdit per liquidar el deute el més aviat possible.



D'altra banda, Marín ha acusat la junta directiva anterior, encapçalada per Joan Mata, d'haver ocultat al nou equip directiu l'existència d'aquest procediment que ha acabat amb l'embargament judicial.

Pere Marín

La junta sortint tenia aquesta informació, però la van ocultar, no sé per quin motiu.




Tot i la greu crisi que travessa l'entitat, Marín ha indicat que les activitats habituals de la Unió continuaran amb normalitat, inclosa la programació teatral. El president de la Unió ha explicat que la setmana que ve es farà una auditoria per estudiar possibles solucions i que, de moment, bona part del personal que treballa a l'entitat haurà de fer-ho voluntàriament i sense cobrar retribucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.