Mayor Zaragoza: 'Si incorporéssim el concepte d'igual dignitat humana el món canviaria'


  • Comparteix:

L'exdirector general de la Unesco Federico Mayor Zaragoza ha assegurat que el món canviaria si la societat incorporés el concepte 'd'igual dignitat humana' inclòs als objectius fundacionals de la Unesco. Mayor Zaragoza ha fet aquestes declaracions aquest divendres a l'Arxiu Nacional (ACN) durant la ponència que ha inaugurat el curs dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat.

Federico Mayor Zaragoza ha explicat que els objectius fundacionals de la Unesco tenen vigència avui dia i n'ha destacat el concepte que ell considera més important.

Federico Mayor Zaragoza

El concepte de la igual dignitat humana ens diu que tots som iguals en dignitat. Si fóssim capaços d'incorporar això el món canviaria.




L'exdirector general de la Unesco ha reconegut que la situació ha canviat al món des de la redacció dels objectius fundacionals, però creu que encara estem molt lluny de viure d'una manera harmoniosa.

Federico Mayor Zaragoza

Encara hi ha unes diferències terribles, gent que té de tot i vol més i gent que no té res.


Mayor Zaragoza ha elogiat la tasca dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat ja que creu que actuen i no fan d'espectadors a la societat.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha presidit la conferència, mentre que el doctor Joan Nicolau ha presentat Federico Mayor Zaragoza.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Vull agraïr ,com a membre de la junta directiva, el reportatge de la conferència del Prof.Mayor Zaragoza, a la seu d'UNESCO el passat divendres ,que apareix avui. Prego rectifiquin el meu nom,no soc Oriol si no Joan Nicolau i tampoc he sigut alcalde i si metge. Molt atentament Joan Nicolau Sant Cugat del Vallès

Joan Nicolau. Enviat el 5/oct/09


Estic totalment d\'acord amb el senyor Mayor Zaragoza. No es tracta tan sols del concepte de igualtat a seques sinò d\'igualtat en dignitat, igualtat com a persones dins de la desigualtat com individus, la qual ens defineix i ens diferencia dels clons o dels robots i ens permet omplir el món dels diferents colors de les nostres personalitats, caràcters, habilitats, talents i, per què no?, d\'equivocacions i defectes. Un home savi ja va dir que no hem de pretendre ser perfectes; si ho fossim deixaríem de ser humans. M\'adhereixo perquè estic d\'acord i amb la tristor de saber que aquest és un objectiu de somiadors i idealistes, irrealitzable donada la condició humana.

Isabel. Enviat el 6/oct/09


Jó tambe soc membre de la Junta i tinc la satisfacció de dir, que la classe magistral que doná el Sr. Mayor Zaragoza, va ser tot in gran esdeveniment, aquí a la nostre Ciutat. Als Amics D'UNESCO valldoreix-Sant Cugat, hans sentim orgullossos de la nostre entitat.

kaltruku. Enviat el 7/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.