L'antropòloga Maria Àngels Roque reivindica les dones artesanes com a artistes


  • Comparteix:

Maria Àngels Roque a la sala del Tapís del Museu de Sant Cugat

Maria Àngels Roque a la sala del Tapís del Museu de Sant Cugat

La doctora en antropologia social i cultural Maria Àngels Roque ha reivindicat aquest dijous al vespre el paper de la dona artesana com a artista. En la xerrada sota el títol 'Teixidores i filòsofes: l'art de la comunicació a la mediterrània', Roque ha explicat que sovint la seva creativitat i destresa queda amagada per la seva condició d'analfabetes.

Roque ho ha exemplificat amb les teixidores de catifes de l'Atles, el sistema muntanyós del Marroc. Unes dones que creen peces úniques i que per mitjà del seu treball manual també transmeten el seu saber, sovint menystingut. Són declaracions a Cugat.cat.

Maria Angels Roque

Moltes vegades perquè les dones són analfabetes sembla que no tinguin capacitats tot i que transmeten uns sabers i són molt creatives.










L'acte forma part del cicle de conferències organitzat per Firart i ha comptat amb l'assistència d'una vintena de persones. La xerrada ha tingut lloc la sala del Tapís del Museu de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.