Yannick Garcia guanya la segona edició del Premi Poesia a Sant Cugat


  • Comparteix:

Yannick Garcia

Yannick Garcia

Yannick Garcia és el guanyador de la segona edició del Premi Poesia a Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb la seva primera obra: 'De dalt i de baix'. El jove escriptor d'Amposta, amb només 24 anys, fa un viatge pel cicle vital d'un enamorament a través de 40 poemes.

Un centenar de persones s'han aplegat al claustre el Monestir per veure el lliurament del premi que amb 7212 euros és el més alt en un certamen poètic en català. Edicions 62 publicarà el volum aquest novembre, coincidint amb la tercera Setmana de la Poesia a Sant Cugat. Durant l'acte també s'han fet entrega dels premis escolars, que han anat a parar a alumnes de ESO i batxillerat.

El guanyador, Yannick Garcia, afirma que el seu llibre mostra una evolució vital i que a partir d'un trasbals, has de reinventar la teva pròpia vida:

Yannik Garcia

Intento explicar que sempre que caus acabes aixecant-te


El jurat ha valorat especialment l'originalitat de la composició, la suggestió de les anècdotes que estructuren el llibre i l'ús peculiar de la llengua. Segons un dels membres del jurat, Francesc Garriga, el text de Garcia és espontani i gairebé innocent, però compta amb la depurada tècnica d'un bon coneixedor de les llengües:

Francesc Garriga

De tant en tant et sorprén que algú diu les mateixes coses de sempre però les digui de manera diferent


Per la seva part, l'alcalde Lluís Recoder ha subratllat la importància d'aquest Premi de Poesia i la necessitat de mantenir el compromís amb la llengua catalana:

Lluís Recoder

Tenim un compromís clar amb la llengua catalana que passa per un recolzament a la qualitat


L'entrega del guardó ha finalitzat amb l'estrena de l'espectacle de dansa Triade de la Factoria Mascaró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.