El Festival de Poesia supera els obstacles i mira a la seva desena edició


  • Comparteix:

Acte de cloenda del 9è Festival de poesia de Sant Cugat

Acte de cloenda del 9è Festival de poesia de Sant Cugat

L'essència de la poesia encisa els santcugatencs que s'han acostat al barri de Coll Favà per dir adéu al 9è Festival de Poesia de Sant Cugat, que ja mira a la seva 10a edició. Amb el context de crisi econòmica, els organitzadors s'han vist obligats a buscar alternatives originals per transmetre la poesia als ciutadans. El president de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha elogiat aquesta edició en honor a Joan Vergés i ha garantit el futur del festival a la nostra ciutat. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Difondre el valor i la força de la poesia. Aquest ha estat l'objectiu del Festival de Poesia que enguany ha arribat a la 9a edició i ha comptat amb la figura de Joan Vergés com poeta d'honor. Durant quatre dies, més d'un vintena d'activitats han omplert els carrers de Sant Cugat per fer arribar als seus ciutadans el poder del vers.

Aquest diumenge ha clos la festa de la poesia amb una passejada simbòlica pel barri de Coll Favà. Els Kata Kitinga han obert camí al públic que ha seguit la passejada itinerant per les tres escultures que simbolitzen els gèneres literaris de poesia, narrativa i teatre. Cadascuna de les escultures ha acollit una petita acció lligada a la poesia com ara una lectura conjunta dels alumnes de l'escola Gerbert d'Orlach. En aquesta edició, els versos han estat dedicats al poeta Josep Carner.

Alguns dels assistents han valorat les jornades de la festa de poesia de Sant Cugat.

Assistents

La gent del barri pot gaudir de la cultura. / Em va agradar la recitació de Marta Angelat. / Gràcies a aquest acte els nens aprenen a respectar la cultura.


La crisi econòmica ha provocat algunes modificacions en l'edició d'enguany com ara la supressió del càrrec de director del festival. Ambtot, els organitzadors han insistit en què aquest fet no ha minvat la qualitat ni la participació.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha valorat el Festival de Poesia.

Joan Manuel Tresserras

La poesia s'adapta molt bé a les noves condicions del consum cultural. Tenim un futur sòlid en aquest camp.


El poeta Joan Vergés ha posat el punt i final al Festival amb la lectura d'alguns dels seus poemes. Una gran ovació ha acomiadat les paraules de l'autor que s'ha mostrat satisfet per aquest reconeixement.

Joan Vergés

Estic molt animat per aquest reconeixement i perquè d'aquesta manera molta més gent coneixerà la meva obra.



De la seva banda, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha explicat a Cugat.cat quins són els reptes de futur de cara a la propera edició.

Oriol Izquierdo

Pretenem que el festival sigui una referència per tot el país i que sigui un fet viscut durant tot l'any.







L'any vinent Sant Cugat celebrarà el 10è aniversari del Festival de Poesia. Des de l'organització ja han apuntat la seva intenció de convertir la cita en un gran esdeveniment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.