'La Masia Negra' fa reviure el Sant Cugat rural de fa un segle a un públic nostàlgic i emocionat


  • Comparteix:

La companyia Fila Zero ha captivat el públic més gran del Teatre la Unió amb la lectura dramatitzada de 'La Masia Negra'. El text, originari de l'artista santcugatenc Francesc Cabanas, ha tret a la llum el lèxic específic que s'usava antigament a la ciutat. De la seva banda, el centenar de persones que han assistit a l'espectacle s'han mostrat fascinades amb aquest retorn al passat santcugatenc.

L'espectacle ha tingut un caràcter emotiu ja que els santcugatencs més experimentats han sentit nostàlgia en reviure les expressions i la forma de vida que se seguia antigament a la ciutat.

La directora de 'La Masia Negra', Teresa Canas, explica l'essència de la lectura dramatitzada que ha aconseguit transmetre tantes emocions al públic.

Teresa Canas

El lèxic que s'usa en l'obra és molt acurat i a la gent més gran li transmetrà nostàlgia perquè ja no s'usen. A més, mostra la violència de gènere.


Canas ha volgut destacar també la precocitat de Cabanas en recórrer a la temàtica de la violència de gènere. L'artista santcugatenc va escriure aquest text fa més de mig segle, en una època en què aquest tipus de violència encara no era denunciada públicament.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.