La bellesa musical de l'òpera 'Il Pirata' encisa els santcugatencs


  • Comparteix:

L'òpera de Bellini 'Il Pirata' ha debutat al Teatre-Auditori de la mà del Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès amb 105 persones sobre l'escenari entre els músics, el cor i els solistes. La partitura ha destacat per la seva bellesa musical i les dificultats vocals pel tenor i la soprano. La posada en escena ha estat un altre dels punts forts on el vermell ha remarcat la mort al final de l'òpera.

El Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès han pujat sobre l'escenari del Teatre-Auditori 'Il Pirata' una òpera poc representada arreu del món. Concretament l'òpera no havia estat representada a l'Estat espanyol des de feia 38 anys. Aquesta òpera poc coneguda pel gruix del públic ha captivat els assistents gràcies a la seva melodia i musicalitat gràcies al gènere del bel canto.

La presidenta del Cor Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, ha explicat a Cugat.cat perquè 'Il Pirata' és una òpera poc representada.


Mirna Lacambra

Els dos protagonistes principals troben a aquesta òpera moltes dificultats vocals. No es troben cantants que puguin assolir aquestes dificultats.


Tot i les dificultats que presenta l'òpera, Mirna Lacambra ha explicat a Cugat.cat alguna de les particularitats presents a 'Il Pirata'.

Mirna Lacambra

Destacaria la gran ària final de la protagonista de quan es torna boja i és meravellosa però a la vegada molt difícil.


Amb la representació a Sant Cugat s'ha posat punt i final a la gira d'aquesta òpera. El Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès portaran al Teatre-Auditori les òperes 'Carmen' de Bizet, 'Cosi fan tutte' de Mozart i la sarsuela 'Maruxa' d'Amadeu Vives.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Hi ha que Felicitar efusivament a la Sra. Mirna Lacambra per la gran tasca que ja tant anys porta a terme amb el Amics de l´Òpera de Sabadell.Gràcies Mirna per la feina feta amb tant de coratge i professionalitat.Poques vegades sento manifestacions elogiant-te.

una enamorada de la Bona Música. Enviat el 9/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.