Sant Cugat homenatjarà el Pare Miquel Batllori


  • Comparteix:

La Comissió Ciutadana Pare Batllori s'ha reunit a l'Ajuntament per presentar l'homenatge

La Comissió Ciutadana Pare Batllori s'ha reunit a l'Ajuntament per presentar l'homenatge

La Comissió Ciutadana Pare Miquel Batllori farà aquest novembre un homenatge al jesuïta en forma de quatre conferències i taules rodones que glossaran la figura d'un dels humanistes més importants d'Europa, que va morir a Sant Cugat el passat febrer a l'edat de 93 anys. L'Ajuntament espera que al novembre, coincidint amb la celebració de les jornades, un equipament educatiu de la ciutat i un carrer portin el nom de Batllori.

La Comissió Ciutadana, formada per l'Ajuntament, el Centre Borja, l'Arxiu Nacional de Catalunya, els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat i el Grup d’Estudis Locals, va néixer poc després de la mort del Pare Batllori amb l'objectiu d'honrar la seva memòria i organitzar actes per difondre el seu llegat intel·lectual.

El primer d'aquests actes serà aquest novembre amb un cicle de quatre xerrades i taules rodones sobre la figura i l'obra de Miquel Batllori. Durant la presentació de les conferències, l'alcalde ha expressat la voluntat que Sant Cugat, ciutat on va viure els seus últims anys, li pugui retre l’homenatge que es mereix posant el seu nom en algun futur equipament educatiu i dedicant-li un carrer de la ciutat. Recoder ha qualificat Batllori com un català universal la pèrdua del qual és irreparable:

Lluís Recoder

Ens agradaria que un dels futurs centres docents de la nostra ciutat portès el nom del Pare Batllori


Ignasi Salvat, director del Centre Borja, on residia Batllori, ha destacat que de tots els reconeixements que va rebre en vida el que més il·lusió li va fer va ser l'acte conjunt d'investidura com doctor honoris causa per onze universitats dels Països Catalans. Per Salvat, això suposava que tenim una cultura comuna i que Batllori n'era un servidor:

Ignasi Salvat

El Pare Batllori ha estat servidor d'aquesta cultura universal


La presidenta dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, Montserrat Rumbau, per la seva banda, ha explicat que aquesta entitat, amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional de Catalunya, tenen la intenció de fer un llibre-recull de la vida i obra de Batllori.

Recordem que Miquel Batllori va morir a l’edat de 93 anys el passat 9 de febrer al Centre Borja. La seva obra, publicada en diverses llengües, supera els dos-cents títols, a part de crítiques i recensions, i se centra en problemes de la història cultural i eclesiàstica. Les conferències, que es faran a L'Arxiu Nacional, comptaran, entre d'altres, amb ponents com el pare Josep Maria Benítez, el monjo de l’Abadia de Montserrat, Josep Massot, i Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Balear.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.