La relació entre el poder i la violència serà el tema principal de la Universitat Internacional per la Pau


  • Comparteix:

La relació entre el poder i la violència serà el tema principal de la divuitena edició de la Universitat Internacional per la Pau, que se celebrarà entre el 17 i el 23 de juliol. A través de xerrades, tallers i debats s'analitzaran les raons que causen violència i trobar així una resposta pacífica als conflictes.

A través de cinc blocs temàtics s'analitzarà la violència i la seva relació amb la societat i amb els poders polítics i econòmics. Tot i que el punt de partida és que els conflictes són inevitables, del que es tracta és de trobar solucions per la via pacífica. La secretària de la Universitat Internacional, Georgina Cases, així ho explica:

Georgina Cases

Conflictes hi ha a totes les societats, però la clau és saber quina resposta es dóna a aquests conflictes


A l'edició d'enguany s'ha previst un espai dedicat als nous moviments socials europeus com el moviment antiglobalitzador italià, el nou feminisme o el moviment antimilitarista a Catalunya. Les conferències aniran a càrrec de professors universitaris i altres convidats més coneguts com el Nobel de la pau, Adolfo Pérez Esquivel. Un altre dels objectius de la Universitat és mostrar l'experiència de treball per la pau que es fa a altres països del món. Georgina Cases:

Georgina Cases

Volem visualitzar les experiències que es facin en altres països en favor de la pau


Tots els que hi estiguin interessats poden fer les seves consultes a la web de la Universitat per la Pau: 'www.unipau.org'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.