El documental 'Ich bin Enric Marco' s'estrena avui a Barcelona


Temes relacionats

Enric Marco vol tornar a l'Amical Mauthausen i prepara un llibre autobiogràfic (12/mai/06)

Enric Marco retorna la Creu de Sant Jordi a la Generalitat (12/mai/05)

Enric Marco deixa la presidència d'Amical Mauthausen després de reconèixer que mai va ser deportat al camp de Folseenbürg (11/mai/05)


  • Comparteix:

El documental 'Ich bin Enric Marco', amb el santcugatenc Enric Marco com a protagonista, s'estrena avui al cinema Alexandra de Barcelona, després de passar pel festival de Sant Sebastià i de Locarno. El film mostra com l'expresident de l'associació Amical Mauthausen comença un viatge desmitificador cap el seu passat. El documental el van gravar dos anys després que Marco reconegués que mai no havia estat intern al camp de concentració de Floseenbürg, tal com va dir durant molts anys.

El documental reprodueix el viatge en tren que Marco va fer el 1941, en un principi, com un dels treballadors voluntaris que Franco va enviar a Hitler, i no com a deportat. Durant els 100 minuts del film, els directors Santiago Fillol i Lucas Vermal mostren el procés que va viure Marco a Alemanya on finalment va acabar a la presó de Kiel on va passar nous mesos acusat d'activitats de propaganda comunista.

Durant el film, Marco es creua en diversos punts amb el viatge imaginari que tantes vegades va explicar fins que finalment arriba el camp de concentració de Floseenbürg, que realment mai no havia trepitjat.

Marco ha explicat a Cugat.cat que durant el documental es 'recupera' la seva figura.

Enric Marco

Ha estat possible recollir l'altra història i recuperar l'Enric Marco que és tan diferent del que llavors es va explicar.




Marco ha explicat per què que va variar la seva història, tot i haver estat víctima de l'Alemanya nazi.

Enric Marco

El fet que de dir que havies estat a un camp de concentració tenia més pes que estar a una presó. Però la meva presó va ser cruel.







Marco ha lamentat que, des que es va conèixer la notícia del seu engany, 'se l'hagi condemnat al silenci'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Es una vergonya que no només aquest individu no demani perdó per el que va fer (sense cap necessitat malgrat el que ell digui), si no que, a sobre, se li doni publicitat amb un documental. Quin pais!

Ondina Ballester. Enviat el 18/des/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.