La música se solidaritza amb Malawi gràcies al tradicional Concert de Nadal


  • Comparteix:

Els petits cantaires delecten el públic amb una cançó

Els petits cantaires delecten el públic amb una cançó

El Cor Aglepta i el Cor Infantil de Sant Cugat han unit les seves veus en el tradicional concert de Nadal pel projecte 'Creant Cors a Malawi'. Prop de 200 persones han omplert l'església del Monestir i han aportat una petita ajuda que permetrà estimular l'escolarització al país africà a través de la música. Les veus dels dos cors santcugatencs han avançat el Nadal al Monestir gràcies a aquest concert solidari que ha comptat amb la participació de vuitanta cantaires.

El Monestir s'ha vestit de Nadal aquest dissabte gràcies al concert solidari 'Creant Cors a Malawi'. Un repertori centrat en música sacra, nadales tradicionals i una interpretació especial de dues cançons africanes ha delectat el públic santcugatenc en unes dates tan assenyalades. El projecte ha servit per donar a conèixer als santcugatencs aquesta iniciativa.

El president de les Joventuts Musicals de Sant Cugat, Martí Marin, ha explicat a Cugat.cat l'objectiu de centrar el projecte en la música a un país pobre com Malawi.

Martí Marin

Gràcies a la música ha augmentat l'escolarització, a més és una eina d'autoestima i això s'aconsegueix gràcies a projectes musicals.



De la seva banda, el director del Cor Aglepta, Oriol Castanyer, ha destacat el caràcter d'aquest concert tradicional.


Oriol Castanyer

El Monestir és un lloc emblemàtic per nosaltres. Dedicar aquest concert a un projecte com aquest és un motiu més de celebració.



La iniciativa forma part de la campanya 'Petits Músics del Món', que té com objectiu fer servir la música com a estímul a l'escolarització. Fins ara el projecte 'Creant Cors a Malawi' ha conseguit formar 16 cors al país africà amb prop 300 cantaires, s'han enviat 1.500 llibres d'educació musical i ha permès realitzar programes de formació del professorat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.