La Cantata de Nadal es consolida a l'agenda cultural de la ciutat en aquesta 5a edició


  • Comparteix:

Tots els cors interpretant 'Nit de plata' d'Àlex Martínez

Tots els cors interpretant 'Nit de plata' d'Àlex Martínez

Els santcugatencs han omplert tota la platea del Teatre-Auditori en la 5a edició de la tradicional Cantata de Nadal que ha tingut lloc aquest diumenge. La ja habitual interpretació d''El Messies' de Haëndel i de les nadales a cappella han contagiat l'esperit nadalenc els més de 500 assistents que han quedat entusiasmats amb el muntatge. La gran ovació, però, ha arrancat amb l'estrena inèdita de la peça 'Nit de plata' del compositor Àlex Martínez. Davant l'èxit de la Cantata, l'organització considera que aquesta mostra ja és un acte imprescindible dins l'agenda nadalenca de la ciutat. Mira el reportatge a Cugat tv

El concert ha començat amb la cantada de nadales del repertori internacional i català. L'actuació de l'Orquestra Camerata Sant Cugat ha eclipsat aquesta primera part del muntatge amb la interpretació de diversos fragments d'àries i cors d''El Mesies' de Haëndel. Aquestes peces han commemorat els 250 anys de la mort d'aquest músic conegut universalment com el primer compositor modern.

Els cors santcugatencs de Fusió, dels CEIP Pins del Vallès i Collserola, a més de la Coral Polifònica de Tremp i els cors infantils de Solsona i Barcelona també han participat en aquesta cantata que ha aplegat més d'un centenar de músics dalt de l'escenari.

El director del concert, Xavier Baulies, s'ha mostrat satisfet amb la resposta del públic.

Xavier Baulies

És un concert amb dimensions molt variades en el món simfònic-coral i a cappella. És una peça més del nostre Nadal santcugatenc.


La segona part de la Cantata de Nadal l'ha protagonitzat l'estrena de 'Nit de plata', l'obra composada per Àlex Martínez Casamada amb els poemes de Mercè Blanes, que ha aconseguit arrencar un calorós aplaudiment entre els assistents.

El compositor Àlex Martínez explica l'essència de 'Nit de plata', que ha volgut presentar per primera vegada davant el públic del Teatre-Auditori.

Àlex Martínez

'Nit de plata' parla dels estels, de les nits d'hivern, de sensacions... els poemes de Mercè Blanes són molt suggerents i això és el que m'ha inspirat.




L'actuació es repetirà el 2 de gener a les sis de la tarda a la Basílica de Santa Maria de Tremp al Pallars Jussà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.