Les escoles privades demanen suport ecònomic amb l'aval d'un estudi fet amb la Generalitat


  • Comparteix:

Infants tocant instruments

Infants tocant instruments

Les escoles de música privades reclamen, una vegada més, subvencions a la Generalitat per convertir-se en concertades. Ara ho fan amb el suport d'un estudi de les Escoles de Música d'Iniciativa Privada Associades de Catalunya (EMIPAC) i el Departament d'Educació on s'analitza la situació de l'ensenyament musical a Catalunya i d'on s'extreu que gairebé la meitat d'alumnes que estudien música ho fan en un centre privat.

Un estudi de les escoles de música d'iniciativa privada associades de Catalunya (EMIPAC) i el Departament d'Educació posa de relleu la situació actual de l'ensenyament musical a Catalunya, quantificant i comparant l'oferta formativa pública i la privada. Segons l'informe, un 1% de la població de Catalunya cursa estudis musicals, un percentatge que s'aproxima a la mitjana europea, i d'aquest total un 48% es forma en centres privats.

L'informe serveix a les escoles de música privades per fer un pas més en la reclamació de finançament per part de la Generalitat. Demanen convertir-se en centres concertats per gaudir de les mateixes condicions que les escoles públiques, ja que, segons les dades de l'estudi, les privades donen cobertura a la meitat d'estudiants de música de Catalunya.

A Sant Cugat, el director de l'Aula de So, Martí Marín, destaca que des de l'administració es reconeix la feina de les privades en l'educació musical, però no es proporciona un finançament com sí que es fa amb els centres públics.

Martí Marín

El que no pot ser és que l'administració es posi la medalla però a l'hora de finançar-ho no existim.



El director de l'Escola Municipal Victòria dels Àngels, Joan Josep Gutiérrez, dóna suport a la demanda de les escoles privades. Gutiérrez recalca que no fan lucre sinó que són centres que donen un servei i que, per tant, mereixen un suport de l'administració pública.

Joan Josep Gutiérrez

En general les escoles privades no fan lucre i per tant són mereixedores d'una atenció adequada.





Les escoles privades de música ja havien reclamat ajuts públics en anteriors ocasions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.