Balcells es desmarca del PSC i defensa els criteris periodístics en campanya


  • Comparteix:

El diputat del PSC-Ciutadans pel Canvi, Josep Maria Balcells, prioritza els criteris periodistics per decidir la cobertura de la campanya electoral als mitjans de comunicació públics. Balcells, que s'ha referit a aquesta qüestió en el marc d'una xerrada dels Amics de Pedra i Sang, es desmarca així de la postura oficial del PSC, partidari d'aplicar el sistema de blocs.

El periodista i polític santcugatenc Josep Maria Balcells prioritza el criteri professional dels periodistes per damunt de l'assignació d'espais proporcionals al nombre de vots. Aquesta posició, que contradiu el criteri que aplica la Junta Electoral, coincideix amb els criteris de la professió, expressats reiteradament pel Col·legi de Periodistes i els col·lectius professionals dels mitjans públics.

Josep Maria Valcells

Com a principi hi ha d'haver llibertat perque els periodistes valorin en temps de campanya i per tant que sigui això el que primi per damunt d'altres criteris.


Recordem que Ràdio Sant Cugat aplicarà el criteri de blocs electorals, en contra de la postura dels seus professionals, per acord majoritari de les forces polítiques del consistori. Les seccions locals d'ERC i ICV-EA han expressat el seu suport als criteris professionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.