El dèficit de la Setmana del Llibre en Català de la nostra ciutat és 'molt assumible', segons l'organització


Temes relacionats

La Setmana del Llibre en Català torna a Barcelona, però mantindrà presència a Sant Cugat (10/jun/09)

Barcelona vol tornar a ser seu de la Setmana del Llibre en Català (19/mar/09)

50.000 visitants en la Setmana del Llibre, segons l'organització (16/mar/09)


  • Comparteix:

La Setmana del Llibre en Català del 2009 va tenir lloc a la nostra ciutat

La Setmana del Llibre en Català del 2009 va tenir lloc a la nostra ciutat

El president de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català, Albert Pèlach, assegura que el dèficit generat durant la cita literària que la nostra ciutat va acollir el març passat és 'assumible' i està 'en la línia d'edicions anteriors'. Pèlach ha explicat a Cugat.cat que tot i que la xifra de dèficit oficial és de 50.000 euros, un cop fet el balanç final, el dèficit estaria sobre els 5.400 euros. L'organització posa èmfasi en què la setmana és una inversió per promocionar el llibre en català i que sempre ha estat deficitària.

Albert Pèlach ha destacat en una entrevista concedida a Cugat.cat que la Setmana del Llibre és una activitat que no és autosuficient i que depèn de les subvencions i patrocinis. Segons l'organitzador, qui assumeix el risc en aquest cas són els editors, que fan una inversió per promocionar el llibre en català.

Albert Pèlach

La setmana és una activitat que no és autosuficient amb la venta de libres que fa.


Pèlach s'ha mostrat en desacord amb el to de la informació que ha publicat aquest dijous el diari 'El País' i diu que la cita sempre ha estat deficitària, tot i que ha reconegut que al 2009 la inversió va ser una mica superior.

Un cop tancats els comptes de la setmana del 2009 de la nostra ciutat, el dèficit que hauria d'assumir l'organització, és a dir, l'Associació d'Editors en Llengua Catalana i el Gremi d'Editors, és d'aproximadament 5.400 euros, segons Pèlach.

Albert Pèlach

Estem parlant de 5.400 euros, molt assumible, molt en línia amb les setmanes anteriors.


El president de la comissió organitzadora ha explicat que els objectius de la cita a la nostra ciutat es van complir, encara que la setmana torna a Barcelona aquest 2010. Pèlach ha al·legat que les desavinences sobre l'emplaçament van portar l'organització a descentralitzar la cita i que ara s'ha arribat a un acord sobre la ubicació, el passatge dels Til·lers, i la data, als voltants de l'11 de setembre. Tot i això, Pèlach espera que Sant Cugat i altres punts del territori català puguin tenir presència a la setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.