Sant Cugat recupera la Creu de Terme de la part posterior del Monestir


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder i el tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Jan Carbó, davant a recuperada creu

L'alcalde Recoder i el tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Jan Carbó, davant a recuperada creu

L'antiga Creu de Terme de Sant Cugat, que data dels segle XVI i XVII, torna a coronar la part posterior del Monestir. L'Ajuntament ha recuperat aquest símbol històric que va ser derruït als anys 60 i que durant més de 20 anys ha conservat el Club Muntanyenc. La recuperació de la creu forma part d'un intent de l'Ajuntament de recobrar elements patrimonials de la memòria històrica de la ciutat.

La Creu, que va ser enderrocada als anys 60, quan es va demolir el segon mur que envoltava el Monestir, va ser recuperada per un soci del Club Muntanyenc que l'ha conservat fins avui. Ara, l'Ajuntament l'ha tornat a situar a la cantonada entre el carrer de la Torre i l'avinguda Francesc Macià, en el mateix indret on al segle XVI marcava als visitants la seva entrada al terme municipal de Sant Cugat del Vallés.

Per l'alcalde, la reposició de la creu forma part d'un intent de recuperar els símbols identitaris de la ciutat i recuperar la nostra memòria històrica:

Lluís Recoder

Sant Cugat és una ciutat amb un poble dins format per unes persones, uns paistages i unes senyes d'identitat; com aquesta creu


La creu s'ha instal·lat sobre una columna de ferro forjat de tres metres, a la part posterior del Monestir on en els propers dies s'acabaran les actuacions de millora de l'enjardinament.

El soci del Club Muntanyenc, Joan Valls, ha explicat com s'ha conservat aquesta peça, més coneguda com la 'Creu Trencada':

Joan Valls

El Club Muntanyenc va ser durant una plia d'anys depositari de la creu


Amb aquesta, ja són tres les creus de terme que s'han recuperat a la ciutat; -juntament amb les de Can Mates i Coll Favà, - a banda de la Font de la Plaça d'Octavià de finals del segle XIX.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.