La Unió recorre a l'Institut Català de Finances per sortir de l'embargament


  • Comparteix:

El president de la junta directiva de La Unió 
Santcugatenc, Pere Marín

El president de la junta directiva de La Unió Santcugatenc, Pere Marín

La Unió Santcugatenca no ha aconseguit obtenir els crèdits bancaris sol·licitats per salvar l'entitat de l'embargament judicial i recorrerà a l'Institut Català de Finances. Aquesta és una de les principals mesures que haurà d'adoptar l'entitat, que també ha optat per suprimir la figura del director teatral i apostar per la programació infantil per tal d'ajustar les seves despeses i ingressos.

El crèdit de 200.000 euros sol·licitat a l'Institut Català de Finances és la solució que ara contempla La Unió Santcugatenca per sortir de l'embargament que amenaça amb fer desaparèixer el patrimoni de l'entitat.

Ho ha explicat el president de La Unió Santcugatenca, Pere Marín, en declaracions a Cugat.cat

Pere Marín

Hem demanat un crèdit de 200.000 euros a l'Institut Català de Finances que ens permetria treure l'embargament i un altre deute que arrosseguem.


Marín ha assegurat que no poden fer front a les despeses que han assumit fins ara i per això portarà a l'assemblea prevista per aquest dijous un paquet de mesures que contempla un pla d'estalvi i un pla d'ingressos. D'una banda, la reducció de despeses s'aconseguirà amb la col·laboració dels socis, instal·lant un dispositiu elèctric automàtic que permetrà estalviar llum i prescindint del director del Teatre la Unió, càrrec que fins ara ocupava Christian Treceño i que passarà a assumir la junta directiva. D'altra banda, el pla d'ingressos suposarà una pujada de la quota dels socis i una programació centrada en el públic infantil, que fins ara ha estat el que ha donat una millor resposta.

En declaracions a Cugat.cat, Pere Marín ha explicat els motius que ha portat a la junta directiva a prescindir de la figura del director teatral.

Pere Marín

Ha estat decisió de la junta, però no ens podíem fer càrrec la seva despesa.


La Unió també s'ha vist obligada a suspendre la programació teatral per problemes derivats de l'estat de la instal·lació elèctrica. De moment, la Diputació de Barcelona els hi ha concedit una subvenció de 40.000 euros per l'arranjament elèctric que els permetrà reemprendre les activitats teatrals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.