L'expresident de La Unió alerta del perill de perdre la professionalitat de l'entitat


  • Comparteix:

Joan Mata, expresident de La Unió Santcugatenca

Joan Mata, expresident de La Unió Santcugatenca

L'expresident de La Unió Santcugatenca, Joan Mata, adverteix que si se suprimeix la professionalitat de l'entitat aquesta perdrà el suport extern, tant econòmic com social. En una entrevista a Cugat.cat, Mata ha assegurat que el camí per superar la crisi que pateix l'entitat no passa per propostes com suprimir la figura del director teatral, fins ara a mans de Christian Treceño. Per a l'expresident de La Unió, les mesures que ha encetat l'actual president, Pere Marín, són plans que ja havia contemplat l'anterior junta.

L'actual junta directiva presentarà a l'assemblea un paquet de mesures per reduir despeses i treure l'entitat de l'embargament judicial que pesa sobre La Unió. La principal iniciativa és la sol·licitud d'un crèdit de 200.000 euros a la Generalitat, tot i que també contemplen apujar la quota dels socis, apostar per la programació infantil, fins ara el públic més rendible, i suprimir els càrrecs de responsabilitat que passaran a assumir els mateixos socis.

Joan Mata ha assenyalat que aquesta pèrdua de professionalització portarà l'entitat a perdre el suport econòmic i social, ja que és una política que correspon a la 'mentalitat de fa 50 anys'.

Joan Mata

La Unió tenia una funció: agafar un pes específic. Si l'entitat es queda com un grup de socis no tindrà garanties per aconseguir recursos.




Segons l'expresident, gran part de les mesures que ara proposa Pere Marín ja les havia contemplat l'anterior junta. Per a Mata, els problemes s'han agreujat perquè la junta que encapçala Marín no ha tingut en compte les mesures per incentivar l'economia de La Unió que ja s'havien adoptat anteriorment.

Joan Mata

Les mesures que nosaltres vam prendre són les que l'actual junta proposa però multiplicades.


Joan Mata també ha denunciat irregularitats en la convocatòria de l'assemblea que se celebrarà aquest dijous, com la manca de precisió en les informacions que poden portar a equívocs. Per a l'expresident de l'entitat, el futur passa per crear una junta d'integració que permeti la continuïtat de La Unió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.