Hermann Bonín ret homenatge a Porcel amb l'obra 'Retorn a Andratx'


  • Comparteix:

'Retorn a Andratx' (Font: Espai Brossa)

'Retorn a Andratx' (Font: Espai Brossa)

'Retorn a Andratx' és el títol de la peça que el director Hermann Bonnín ha preparat en homenatge al desaparegut Baltasar Porcel. L'obra, que s'estrenarà aquest dijous a l'Espai Brossa, arribarà al Teatre-Auditori al maig. El muntatge agafa Andratx, vila natal de l'autor, com punt de partida per recuperar les arrels a través del paisatge i la gent. 'El general', 'Romanç de cec' i 'El buscador de tresors' és el recull de les tres peces de l'escriptor que farceixen el muntatge.

'Retorn a Andratx' donarà el tret de sortida al maig a una sèrie d'activitats que serviran per retre homenatge a Baltasar Porcel a la nostra ciutat. De moment, l'Espai Brossa acollirà dijous l'estrena d'aquest muntatge dirigit per Bonnín, fundador de l'equipament teatral, que es podrà veure fins el 14 de març. Andratx es constituirà com l'univers de partida on hi tindran cabuda les pors, les grandeses i també les misèries de l'ésser humà, segons ha definit el propi Bonnín. Aina Frau, Joan Fullana, Enric Majó i el santcugatenc Jaume Pla han estat els actors escollits per encarnar aquest món regit per les gents i els paisatges mediterrani.

L'Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes ha unit esforços en aquest acte homenatge que no compta amb una data exacta a Sant Cugat. Ho ha explicat el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, en declaracions a Cugat.cat.

Xavier Escura

Ens vam proposar fer-li un homenatge. Les iniciatives són vàries, però volíem unificar per fer una cosa amb cara i ulls.



Per la seva banda, el president de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha avançat a Cugat.cat altres de les iniciatives previstes.

Oriol Izquierdo

Farem activitats que permetin que les persones que el van tractar comparteixin les seves impressions. Podriem llençar un text inèdit.






Abans del seu pas per Sant Cugat, el Teatre Principal de Palma de Mallorca acollirà el muntatge que es podrà veure del dimecres 24 al diumenge 28 de març. El Teatre-Auditori ha col·laborat en aquest muntatge en la realització de l'escenografia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.