Borja de Riquer: 'Cal explicar la història dels símbols nacionals per comprendre'ls'


  • Comparteix:

L'historiador Borja de Riquer subratlla la importància de conèixer la història dels símbols nacionals per comprendre'ls. Riquer ha dit en una conferència aquest dimarts al Museu de la ciutat que és necessari conscienciar la població sobre l'origen dels símbols i fer saber que es van inventar amb una clara utilitat política. L'historiador ha dedicat la seva xerrada al professor Pere Anguera, que va destinar la seva vida a estudiar els símbols identitaris catalans.

L'Onze de Setembre, les quatre barres de la Senyera, l'himne dels Segadors i Sant Jordi són alguns dels elements que s'orgiren al segle XIX com a trets identitaris de Catalunya. L'historiador Borja de Riquer ha explicat en la seva xerrada 'La creació dels símbols nacionals al segle XIX' com van néixer aquests símbols i ha subratllat el paper de la llengua com a 'dret identitari més fonamental'.

Riquer ha destacat que els símbols s'inventen amb una clara finalitat política i per fomentar la consciència del poble, i ha dit que, per aquests motius, cal entendre'n el seu origen.

Borja de Riquer

S'ha d'explicar la història de per què uns catalans busquen un himne i una bandera. Són símbols nostres però són inventats.


La conferència ha encetat el cicle de xerrades 'Símbols nacionals i lluita per la identitat', organitzat pel Museu de Sant Cugat i Òmnium Cultural, que seguirà dimarts vinent amb una conferència sobre els llocs de celebració de la Diada Nacional de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.