TVE Catalunya grava un documental sobre el Monestir de Sant Cugat


  • Comparteix:

TVE de Catalunya està gravant un documental sobre el Monestir de Sant Cugat. La gravació fa un repàs a la història del cenobi des dels seus orígens fins a l'aparició del Museu. El rodatge ha comptat amb l'assessorament d'experts locals com l'historiador Domènech Miquel i el dibuixant Pep Blanes.

L'equip de programes dels estudis de TVE a Sant Cugat va decidir fer un documental sobre el nostre monestir per ser un dels monuments més bells i amb més història de Catalunya. Per fer realitat aquest projecte, un equip de 14 persones estan gravant imatges del monument que, sota un rigurós tractament històric, es traduiran en un documental de 25 minuts.

La filmació ha reproduït cronològicament la història del monestir i ha comptat amb la col.laboració d'experts locals per explicar els orígens del cenobi. Ho diu la guionista, Carme Paéz:

Carme Paéz

En una part hem utilitzat els dibuixos del Pep Blanes, que ens han anat molt bé


La filmació del monestir s'ha desvinculat totalment de la celebració de l'Any del Mil.lenari, perquè el document estigui sempre d'actualitat. A banda de captar els exteriors i interiors del monument, també s'han gravat algunes de les possessions que el monestir tenia repartides pel país. Escoltem la productora, Pilar Lacalle:

Pilar Lacalle

El Monestir tenia 55 possessions repartides per tot Catalunya


La filmació del documental de TVE sobre el Monestir de Sant Cugat finalitzarà a mitjans de juny. El document acabarà d'editar-se a finals de juliol i encara no té data d'emissió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.