L'escriptor valldoreixenc Baltasar Porcel rep el premi Mediterrània pel llibre 'L'emperador o l'ull del vent'


  • Comparteix:

L'escriptor de Valldoreix Baltasar Porcel ha rebut el premi Mediterrània que atorga el Centre Mediterrani de Literatura per la novel·la 'L'emperador o l'ull del vent'. Amb aquest guardó, que reconeix les millors lletres estrangeres a França, ja són cinc els premis que Porcel ha obtingut per aquesta obra.

'L'emperador o l'ull del vent' va alçar-se ahir amb el guardó Mediterrània en la categoria de millor novel·la. Aquest premi està instituït pel Centre Mediterrani de Literatura i en els últims anys ha premiat figures tant conegudes com Umberto Eco, Arturo Pérez-Reverte i Juan Goytosolo.

En declaracions en exclusiva a Ràdio Sant Cugat, Porcel s'ha mostrat molt satisfet per l'obtenció d'aquest cinquè premi. A l'acte d'entrega dels guardons, Porcel va dir que un català mai es un estranger a la Mediterrània:

Baltasar Porcel

El que hem de fer és escriure cadascú en el seu idioma de creació


Segons els crítics, l'obra de Porcel desprèn una força torrencial mantenint l'estructura de la novel·la moderna. Al llibre, hi ha situacions i personatges que es disposen de forma teatral per crear un clima d'inquietant ambigüitat. Episodis com l'evocació de la batalla de Austerlitz estan considerats com un dels millors moments del llibre.

Com és habitual, Baltasar Porcel ja està treballant en una nova obra. El contingut ens l'avança tot seguit:

Baltasar Porcel

Estic treballant en una novel·la sobre la societat mallorquina


A banda d'aquest reconeixement, 'L'emperador o l'ull del vent' ha rebut el premi Ramon Llull, la Lletra d'Or, el Premi de la Crítica Serra d'Or i el Premi Nacional de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.