Les caramelles de La Lira i de La Unió mantenen les tradicions de Pasqua


  • Comparteix:

Les corals La Lira i de la Unió han despertat els santcugatencs amb les tradicionals caramelles de Diumenge de Pasqua. Amb l'habitual recorregut pels carrers del casc antic de la ciutat, els cantors han interpretat un repertori de cançons populars catalanes que ha inclòs havaneres, valsos i sardanes. Tot i les previsions de pluja, el temps no ha deslluït la cantada que s'allargarà durant tota la jornada de Dilluns de Pasqua.

Des de l'avinguda d'Anselm Clavé fins a la plaça de Barcelona i des de la plaça de Sant Pere fins a la Rambla del Celler. Aquest ha estat el recorregut d'aquesta primera jornada en què les corals han omplert Sant Cugat de caramelles.

El president de la coral la Lira, Josep Garrell, ha destacat la importància de mantenir viva aquesta tradició. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Garrell

Hem de mantenir una tradició que fem de del 1882. Creiem que és important també que cantem les cançons populars catalanes.


Les caramelles se celebren a la ciutat des de finals del segle XIX quan la joventut dels pobles petits sortia als carrers a cantar als balcons de les noies amb estils trobadorescos. Avui en dia les dues associacions corals més arrelades al municipi centren els seus repertoris en la música popular catalana perquè es veuen amb la responsabilitat de mantenir-la viva any rere any.

Algunes de les persones que s'han acostat a escoltar les caramelles valoren que la gent gran de les corals mantingui viva la tradició.

Públic

Molt bonic tot i que és una pena que es vagi perdent. / Són una cosa molt nostra, molt entranyable.


Tot i que la gent jove de la ciutat no participa en la cantada, sí que ho fan santcugatencs que han vingut d'altres països. El director de la coral de la Unió Santcugatenca, Reinaldo Sorio, explica a Cugat.cat com aquests membres d'arreu s'uneixen per mantenir una tradició catalana.

Reinaldo Sorio

La coral té membres de diferents països: una noia xinesa, nois cubans, nicaragüencs, jo sóc veneçolà; i tots estem integrats aquí.



Cançons tradicionals tan conegudes com 'El meu avi', 'Cobles marineres' i 'L'havanera del Vallès' són algunes de les més recordades pels santcugatencs que s'han acostat a escoltar els cants de les corals mentre han recorregut la ciutat.

Les caramelles seguiran aquest Dilluns de Pasqua amb un recorregut més extens que arribarà fins a la plaça de Lluís Millet traçant tot l'eix comercial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.