Josep Canals: 'La 17a Biennal d'Art Contemporani Català projectarà la marca cultural santcugatenca per tot el país'


Temes relacionats

Seleccionades les 11 obres que formaran part de la 17a Biennal d'Art Contemporani (17/feb/10)


  • Comparteix:

L'obra seleccionada 'Per dutxar-se en verd' de Laura Cuch

L'obra seleccionada 'Per dutxar-se en verd' de Laura Cuch

La 17a edició de la Biennal d'Art Contemporani Català s'inaugurarà el 29 d'abril a la Casa Aymat amb un ventall d'obres seleccionades que s'han confeccionat a partir de vies d'experimentació molt diverses. El nou espai d'exposicions temporals dóna l'oportunitat de mostrar les seves obres per tot Catalunya a 11 joves que treballen amb arts visuals com els vídeos, les pintures, els dibuixos, els textos i els brodats. La mostra, organitzada per la Canals Galeria d'Art i el Museu de Sant Cugat, romandrà a la ciutat fins al juliol i recorrerà tot el país fins a finals d'any.

Un any més, Sant Cugat es converteix en la seu de la Biennal d'Art Contemporani Català, la mostra d'art jove amb més tradició de Catalunya que segueix vigent des del 1977. En aquesta 17a edició, la iniciativa cultural rep el suport d'Òmnium Cultural i del Club de cultura TR3SC.

El propietari de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, explica la importància que té que la nostra ciutat aculli una altra edició de la Biennal d'Art Contemporani Català.

Josep Canals

Som la ciutat creadora de la Biennal més antiga de Catalunya, un valor afegit per Sant Cugat ja que projecta la nostra marca cultural a tot el país.


El jurat, format per un crític, un historiador d'art, un artista plàstic i visual, el vicedegà de Cultura de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB) i el director del Museu de la ciutat, Lluís Campins, ha seleccionat 11 obres de les més de 100 que ha rebut.

Canals ha destacat l'alt nivell dels projectes artístics seleccionats, que es caracteritzen per innovar a partir de les noves tecnologies.

Josep Canals

El nivell ha estat excel·lent ja que representa el tarannà de la jove creació catalana que no ha d'envejar la resta de països.


Les obres, que s'exposaran a Sant Cugat fins el 4 de juliol, viatjaran després per una quinzena de poblacions catalanes com Cambrils, Mollet del Vallès, Rubí, Reus, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Manlleu, Tortosa i Lleida. El recorregut itinerant, que encara està obert a noves incorporacions de municipis, viatjarà per tot el país fins a finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.