Els Premis d'Art Autocugat distingeixen la trajectòria d'Antonio López


  • Comparteix:

Ribas i Antonio López / Font: cedida

Ribas i Antonio López / Font: cedida

El prestigiós pintor Antonio López ha guanyat el guardó a una trajectòria dels Premis d'Art Autocugat 2010. El guardó es lliurarà el 27 de maig, en un acte en què també es coneixeran els guanyadors del Premi de Pintura de Petit Format i de la beca d'estudis artístics. Enguany, totes les categories han doblat la participació de l'edició anterior.

Un dels organitzadors dels Premis d'Art Autocugat, el pintor i galerista Lluís Ribas, ha destacat el gran èxit de participació en totes les categories. En total, s'ha doblat la participació respecte a l'any passat. Ribas també ha explicat que el premi, en aquesta edició, ha adoptat un caire internacional ja que hi han participat artistes de diferents nacionalitats.

Lluís Ribas

L'edició d'enguany ha estat un gran èxit, en qualitat i també en participació. Anem a més.


Pel que fa al premi a una trajectòria, que ha anat a mans d'Antonio López, el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha destacat la importància que un artista de prestigi internacional visiti la nostra ciutat per rebre el premi. Ribas, per la seva banda, ha apuntat que López és actualment el pintor figuratiu més car del món i ha subratllat que és una figura universal.

Al Premi de Pintura de Petit Format, que distingeix un artista amb una dotació de 12.000 euros, enguany hi opten 20 obres de les 506 que s'han presentat, la guanyadora de les quals es coneixerà el proper 27 de maig. Les peces seleccionades es podran veure de manera gratuïta al Museu, del 5 al 29 de maig. Després d'aquest període, els quadres es traslladaran l'Espai Lluís Ribas, on es posaran a la venda. La meitat del benefici anirà destinat a la fundació Enriqueta Villavecchia, que lluita contra el càncer.

El patrocinador dels premis, Josep Maria Negre, ha apuntat que aquests guardons ajuden a projectar internacionalment Sant Cugat. Negre ha explicat que la promoció de la ciutat com a centre de producció cultural és un dels objectius dels premis.

Josep Mª Negre

Amb aquests premis volem projectar la ciutat a tot el món, i apropar la cultura als santcugatencs.


Per últim, una seixantena d'estudiants es van presentar per obtenir la beca d'estudis artístics, 14 dels quals han estat seleccionats i un guanyarà la beca, per valor de 2.000 euros. L'entrega es farà també el 27 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.