Milers de santcugatencs han bufat les espelmes del vintè aniversari de Diables


  • Comparteix:

Llum, foc, fum i color han omplert els jardins de l'Hort de l'Abat en la celebració dels 20 anys dels Diables de Sant Cugat. La festa ha reforçat el pes dels diables com a entitat popular de la ciutat i ha servit per presentar la secció infantil de l'entitat, els Diablons, i la secció musical, els Tabalers. Entitats com els Castellers, els Bastoners, l'Esbart i els Geganters s'han vestit de diables i han participat en la celebració amb les seves actuacions més endimoniades.

Una traca valenciana ha donat el tret de sortida a la festa, que ha omplert des de les quatre de la tarda d'aquest dissabte fins a la matinada de diumenge els jardins de l'Hort de l'Abat de fum i color.

Els Caparrots, els Bastoners, els Geganters, l'Esbart, els Castellers, els Bastoners, el Grup Mediterrània i els conjunts de percussió Karabassà i Kata Kitinga han acompanyat els Diables adaptant i interpretant alguns dels seus espectacles en la celebració dels seus 20 anys.

Els representants dels Geganters, l'Esbart, el Grup Mediterrània i Karabassà han descrit així la seva vinculació amb els Diables.

Entitats

Van ser creats pels Geganters. Són una colla que fa espectacle. / Compartim la dança i el moviment. / Són un punt molt important de la cultura popular. / Vam començar com a tabalers dels Diables.


La festa d'aniversari ha servit per presentar dues noves incorporacions a la colla, els Diablons i els Tabalers, que s'han donat a conèixer amb una actuació a la plaça d'Octavià. L'espectacle '20 anys de foc', a càrrec dels Diables de Sant Cugat, ha estat el plat fort de la celebració, que s'ha allargat fins a la matinada de diumenge.

El cap de colla de Diables, Èric Ricart, ha dit en declaracions a Cugat.cat que els Diables es troben en 'un bon moment' i que l'entitat està molt consolidada, fet que ha permès crear les dues noves seccions.

Èric Ricart

Estem en un bon moment. Les noves seccions fan que es consolidi tot molt. Tenim molt bona relació amb les entitats. Tirarem endavant i continuarem.




La celebració dels 20 anys posarà punt final el novembre amb la 'Festa dels Fòssils', on els membres més antics de l'entitat faran una actuació amb les coreografies més tradicionals dels Diables.



  • Comparteix:

COMENTARIS

En aquest enllaç podeu veure i guardar-vos el record que els Diables van regalar a totes les entitats col·laboradores de la Festa: http://www.sant-cugat.net/adolf-art/il-lustracio/altres-treballs/diables-de-sant-cugat-20-anys-mireia-bosch-i-adolf.jpg

ADOLF taller d\'art. Enviat el 20/abr/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.