Lluís Llach aconsegueix un ple total en el concert que tanca la programació del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Lluís Llach va aconseguir posar dempeus fins a tres vegades el públic del Teatre-Auditori, que dissabte es va omplir fins la bandera per escoltar l'últim treball del cantautor català. L'actuació de Llach, que tancava la programació d'aquest trimestre del Centre Cultural, va fer una demostració de sensibilitat i reivindicació.

Llach va ser reclamat pel públic tres vegades i va haver de fer tres bisos per acontentar un auditori, entregadíssim, que no en va tenir prou amb una hora i mitja en què la sensibilitat de cançons com 'canto a l'amor' es van combinar amb la reivindicació de peces com 'neofatxes globals'.

El cantautor, que posava així punt i final a la programació d'aquest trimestre del Teatre-Auditori, va posar en solfa als nacionalistes espanyols, a les dretes, als poders globalitzadors i va fer una crida a fixar-se, per contra, en la bona gent que omple les nostres vides.

Acompanyat, en alguns moments, per la veu de Odette Telleria, va fer un repàs del seu últim treball 'Jocs' amb el qual torna a carregar contra l'ofensiva espanyolista i reclama un món més solidari i igualitari. L’elapé s’obre amb la cançó 'Un no sé què' dedicada, en paraules de Llach, als fills, avui al poder, dels dirigents franquistes a qui anomena «els nous cretins, cabdills d’un ordre corroït i vell», i es tanca amb 'Ara mateix', una nova revisió d’un llarg poema de Miquel Martí i Pol que ja va interpretar però que segons Llach, «en aquesta època de Bushos, Berlusconis i Aznars té una vigència fabulosa».

El concert es va completar amb cançons d’amor i intimistes, entre les quals figuren 'Fabià', dedicada al creador i escenògraf Fabià Puigserver (l’ànima del Teatre Lliure) i 'Vell és tan Bell', una lletra sobre l’amor a la tercera edat, inspirada en una relació que el seu pare va viure quan estava greument malalt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.