Triple celebració a un nou concert de Sant Jordi de l'OSSC ple de gom a gom


Temes relacionats

L'Orquestra Simfònica serà més present aquest any en la programació del Teatre-Auditori ( 8/mar/10)


  • Comparteix:

El concert de Sant Jordi que ofereix cada any l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) ja és una tradició per a molts santcugatencs que enguany han tornat a omplir el Teatre-Auditori. La novetat en aquesta ocasió ha estat la triple celebració de la cita, que ha volgut commemorar el centenari del naixement del compositor Chopin, el vintè aniversari de la formació santcugatenca i la Diada del patró de Catalunya. És per això que el programa ha comptat amb peces del compositor polonès i de grans figures de la música catalana com Salvador Brotons, que han estat molt aplaudides per un teatre ple a vessar.

La música de Chopin i Brotons ha estat l'escollida pel programa d'enguany, que ha comptat amb la participació del pianista Daniel Ligorio. La primera part s'ha centrat en el Concert per a piano i orquestra número 1de Chopin, una de les obres més representatives del romanticisme. La segona part ha homenatjat la Diada del patró de Catalunya amb peces com 'Glosa de l'emigrant', del compositor Salvador Brotons.

El director de l'OSSC, Josep Ferré, ha explicat a Cugat.cat què comparteixen Fréderic Chopin i els compositors catalans com Brotons.

Josep Ferré

Passió pel que fan. Chopin era solitari, però molt sensible. Els compositors catalans també són uns enamorats del seu país i tenen cert romanticisme.


El concert ha aplegat diversos regidors, representants d'entitats i personalitats vinculades al món cultural santcugatenc, a més de centenars de veïns que un any més han repetit la cita musical.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.