La festa de Sant Jordi de l'Agrupament Escolta reneix amb l'edició més participativa de la història


  • Comparteix:

L'Agrupament Escolta i Guia Berenguer el Gran ha recuperat la festa de Sant Jordi, aconseguint una participació d'entitats i de públic inèdita. Els infants han estat els protagonistes de la tarda amb activitats de contes, jocs i tirolines al passeig Hort de l'Abat i la nit s'ha convertit en un espectacle per a joves amb el foc i la música com a ingredients estrella. Kata Kitinga, Castellers, Bastoners de la Unió i Diables són algunes de les entitats que han col·laborat en aquesta celebració que ha tingut lloc aquest dissabte al centre de la ciutat.

Fa més de mig segle que l'Agrupament Escolta, entitat també coneguda com el Cau Sant Cugat, celebra a la ciutat aquesta festa per la Diada de Sant Jordi. Tot i la seva història, l'any passat van suspendre la jornada festiva per manca de monitors i temps de preparació. El voluntari de l'agrupament Martí Romaní ha detallat els motius que els van fer ajornar la festa.

Martí Romaní

L'any passat vam patir una crisi de monitors i el nostre objectiu va ser aguantar i ens va saber greu, però no vam poder fer la festa de Sant Jordi.


Tot i que en els seus inicis la celebració de Sant Jordi va començar com una simple xocolatada, avui dia incorpora també activitats infantils, un sopar popular i concerts per a joves. Romaní també ha explicat les novetats amb què han fet renéixer aquesta festa que ha arribat als índex de participació més alts de la seva història, amb més de 300 persones entre grans i petits.

Martí Romaní

És l'any amb més participació. Hem inclòs la participació de més entitats com Kata Kitinga, grallers, cap grossos.


Una cercavila amb la percussió dels Kata Kitinga, les actuacions simbòliques de Castellers i Bastoners i les activitats infantils acompanyades d'una xocolatada popular han fet gaudir els infants santcugatencs amb jocs, contes i activitats d'aventura. L'espectacle de Diables ha donat el tret de sortida del vespre jove, que ha seguit amb una botifarrada popular per sopar i amb un ventall de concerts que s'han allargat fins a la matinada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.