Adrià Targa, de 22 anys, rep el 9è premi de poesia Gabriel Ferrater recordant l'autor de 'Les dones i els dies'


  • Comparteix:

El poeta tarragoní Adrià Targa, de 22 anys, ha rebut aquest divendres al vespre el Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Targa, que estudia filologia clàssica a la Universitat de Barcelona, s'ha proclamat guanyador de la 9a edició del premi amb l'obra 'Boques en calma'. El jove poeta ja havia publicat un poemari sota el segell de Cossetània, 'L'exili de Constança'.

Nascut a Tarragona l'any 1987, el jove poeta ja té una petita obra publicada. L'any 2007 va guanyar el premi Joves Literaris de poesia organitzat per l'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes, en la categoria de 18 a 21 anys. Un any després va publicar quatre contes sota el títol 'Els noms del complement' dins del recull 'Zenit: Literatura 2008'. El mateix any va publicar el seu primer poemari en solitari, 'L'exili de Constança', sota el segell de Cossetània.

Adrià Targa ha explicat que l'obra guanyadora, 'Boques en calma', li ha permès 'jugar amb la poesia' després d'unes primeres obres que ha definit com a 'terapèutiques'. Targa ha admès una influència ferrateriana en la seva poesia i s'ha mostrat molt orgullós per la concessió del premi.

Adrià Targa

És un jurat de luxe, hi ha poques persones tan qualificades, aquest judici m'omple d'orgull. Escrivint m'ho he passat molt bé, he estat capaç de jugar.



L'editor del Grup 62 i membre del jurat, Jordi Cornudella, ha explicat que ha estat fàcil posar-se d'acord amb el jurat per la qualitat de l'obra.

Jordi Cornuella

És una poesia enormement ben feta, plena de coses a dir i es construeix com un discurs fruit d'un sediment savi de tradició.





L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la joventut del guanyador d'enguany.

Lluís Recoder

És una joveníssima realitat de la poesia en català. Aquest 9è premi també ha aconseguit promoure noves figures.





Targa ha rebut el premi, 7.250 euros lliures d'impostos i una escultura de Pep Codó, en un acte oficial al Claustre del Monestir, que ha comptat amb un centenar de persones. A més, Edicions 62 publicarà, al novembre, el seu poemari.

Adrià Targa relleva Albert Balasch, que va ser el guanyador de l'edició del 2009 amb 'La caça de l'home'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.