Cinesa i Yelmo, cridades a projectar l'anunci contra la Llei del Cinema


  • Comparteix:

Un dels cinemes de Sant Cugat

Un dels cinemes de Sant Cugat

Les dues sales de cinema de Sant Cugat, de les empreses Yelmo Cineplex i Cinesa, estan convocades a projectar un anunci en rebuig a la Llei del Cinema de Catalunya abans de cada pel·lícula. L'espot, impulsat pel Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, s'emetrà per primer cop aquest divendres i es podrà veure en 70 cinemes catalans. Segons el president del gremi, Camilo Tarrazón, l'objectiu d'aquesta mesura és que l'espectador tingui tota la informació abans de posicionar-se a favor o en contra de la llei. En el cas de Cinesa Sant Cugat, l'Ajuntament estudia si el seu contracte de concessió permet que es puguin afegir a la protesta contra la llei catalana.

L'1 de febrer passat prop de 80 cinemes van tancar les seves portes en protesta per la futura llei del cinema. La mobilització va denunciar d'aquesta manera el canvi legislatiu que farà que les distribuïdores ofereixin el 50% de les còpies de cada pel·lícula en versió original subtitulada en català o doblada a aquesta llengua. L'emissió d'un anunci contra la Llei del Cinema de Catalunya és l'última mesura que ha impulsat el gremi per fer front a aquest projecte de llei. En el cas de Sant Cugat, les dues sales estan convocades a emetre l'espot que es veurà en 550 sales d'arreu de Catalunya.

El president del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, ha explicat a Cugat.cat què busquen amb aquest espot.

Camilo Tarrazón

Intenta explicar a l'espectador com li afectarà la llei. Podrà escollir entre menys films. Nosaltres no qüestionem el cinema en català.




En la convocatòria de tancament de principis de febrer, Cinesa va haver d'obrir les seves portes pel contracte de concessió que l'empresa manté amb l'Ajuntament. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha dit que aquesta vegada hauran de 'mirar la lletra petita del contracte' per veure si poden intervenir.

Xavier Escura

La postura de l'Ajuntament és veure què diu la normativa per saber fins a quin punt podem intervenir.





La proposta de llei està actualment en tràmit parlamentari i compta amb el suport de tots els grups menys el PP i Ciutadans (C's).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.