L'Arxiu Nacional de Catalunya acollirà els actes d'homenatge al pare Batllori


  • Comparteix:

El pare Miquel Batllori

El pare Miquel Batllori

Historiadors, escriptors i jesuïtes abordaran la figura del pare Miquel Batllori en l'homenatge que es retrà al novembre a aquest català universal que va morir recentment al Centre Borja de Sant Cugat. La iniciativa, organitzada per la Comissió Ciutadana Pare Miquel Batllori, consta de tres conferències i una taula rodona que se celebraran a l'Arxiu Nacional de Catalunya, situat a Mira-sol.

Les xerrades, que es faran els dijous, començaran el dia 4 amb una anàlisi de la vessant historiadora, humanista i jesuïta de Batllori. Les següents sessions tractaran la condició universal del desaparegut historiador i l'aportació que va fer al món de la cultura. El cicle el clourà una taula rodona, moderada pel nou director de Patrimoni Cultural, Josep Maria Sans-Travé.

La Comissió Ciutadana Miquel Batllori està formada pels Amics de la Unesco, l'Ajuntament, el grup d'Estudis Locals, l'Arxiu Nacional i el Centre Borja. Montserrat Rumbau, presidenta dels Amics de la Unesco, ha explicat que la idea original d'aquest homenatge va néixer quan Batllori encara vivia:

Montserrat Rumbau

Ja teniem preparat el cicle aquest però no amb tantes conferències


Rumbau també ha dit que el cicle de xerrades s'ha dissenyat amb l'objectiu de tocar totes les disciplines que dominava el pare Batllori:

Montserrat Rumbau

Ell era una persona universal amb una trajectòria molt reconeguda fora de país


A banda d'aquest cicle al novembre, els Amics de la Unesco estan preparant per l'octubre unes sessions sobre l'educació, que comptaran amb la presència de Josep Maria Terricabras.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.