El Teatre-Auditori acull l'adéu d'una revisada i arriscada 'L'auca del senyor Esteve'


  • Comparteix:

'L'auca del senyor Esteve' ha comptat amb una aplaudida escenografia de Paco Azorín

'L'auca del senyor Esteve' ha comptat amb una aplaudida escenografia de Paco Azorín

'L'auca del senyor Esteve' ha fet un exercici de memòria històrica i ha posat sobre la taula el conflicte generacional que es planteja a l'obra original. El muntatge ha traslladat una de les peces cabdals del modernisme català als temps franquistes amb l'objectiu d'apropar-se als nostres dies. La música en directe, les projeccions audiovisuals d'arxiu i l'aposta per petits trencaments escènics han acabat de configurar una peça arriscada que ha pujat sobre l'escenari per última vegada aquest diumenge al Teatre-Auditori. Mira aquest reportatge a Cugat tv

La directora Carme Portaceli, amb Pablo Ley a la dramatúrgia, ha apostat en una reversionada 'L'auca del senyor Esteve' per fer un salt en el temps traslladant l'obra al franquisme. La caiguda de Barcelona el 1939 dóna el tret de sortida d'una obra que al llarg de dues hores passa del drama a la comèdia amb facilitat, gràcies a la dramatúrgia i al joc dels diferents elements escènics.

La interpretació dels actors, la posada en escena i els petits tocs d'humor que proposa l'obra han estat els trets més destacats pels assistents.

Públic

M'ha agradat molt. / L'he trobada canviada. / Em sembla que hi havia un excés de moralina.



L'actor, David Bagés, encarregat de donar vida al protagonista de l'obra, ha definit què s'emporta al treballar un personatge de les característiques del senyor Esteve.

David Bagés

És un personatge molt complert. Té una gran evolució. Són d'aquests personatges que em quedaran per tota la vida.



Amb el muntatge de Sant Cugat, 'L'auca del senyor Esteve' ha dit adéu. La directora però, repetint amb part de l'elenc, tornarà a retrobar-se amb el públic en el Teatre Grec. El muntatge 'Prometeu' de Portaceli serà l'encarregat d'obrir un dels festivals teatrals més esperats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.