Un llibre recull les cançons catalanes més populars de la mà de la musicòloga Anna Costal


  • Comparteix:

La musicòloga resident a Sant Cugat Anna Costal apropa les peces catalanes més populars amb el llibre 'Cançons que cal saber'. Des de balades antigues com 'El testament d'Amèlia' fins a èxits del pop rock com 'Bon dia' d'Els Pets s'apleguen en un cançoner per donar a conèixer els temes tradicionals de Catalunya. El llibre, que es presenta aquest dimecres a Barcelona, compta amb la partitura, una explicació i la lletra completa de cada peça.

El grup de recerca 'Les músiques en les societats contemporànies' de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), coordinat per Anna Costal, ha recollit les peces més populars de Catalunya des de l'inici del segle XX fins als anys 90. El cançoner, que compta amb 44 temes musicals, vol ser un material útil i pràctic per als interessats en la música tradicional catalana.

La musicòloga Anna Costal explica en què consisteix el cançoner.

Anna Costal

Proposem una partitura senzilla de les cançons, la lletra i una pàgina explicant la història de cada cançó.



El llibre, que es presenta aquest dimecres a la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona, acosta a la ciutadania els resultats del grup de recerca de la UAB.

Anna Costal és nascuda a Girona i des d'aquest any resideix a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.