El Festival Actua d'Intermón Oxfam arrenca reflexionant sobre les injustícies de la societat


Temes relacionats

Avui arrenca el 5è festival Actua de curtmetratges organitzat per Intermón Oxfam i centrat en la pobresa (10/jun/10)


  • Comparteix:

La pobresa, la immigració, la fam i la solidaritat són els eixos principals dels curtmetratges que s'han projectat en el primer dia del Festival Internacional de Curts Actua 2010, organitzat per Intermón Oxfam. Prop d'una cinquantena de persones han assistit a la Casa de Cultura que ha acollit la projecció dels cinc primers curts. El coordinador local de l'entitat ha dit que els films que es poden veure al festival han estat escollits per la 'seva afinitat temàtica i la seva creativitat, ja que conviden a la reflexió i a l'acció'.

En la primera jornada de projeccions del Festival Internacional de Curts Actua 2010 s'han projectat cinc curts dels 14 que participen al concurs. La primera cinta que s'ha vist porta per títol 'The Hungry' i narra la vida d'un nen tàmil de Sri Lanka que no té res per menjar i va a l'escola. La segona ha estat 'Ordinary People', que explica el moviment 0,7 dels anys noranta.

El coordinador local d'Intermón Oxfam, que organitza el festival, Antoni Marimon, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat els motius que han fet escollir la pobresa com a temàtica dels curtmetratges.

Antoni Marimon

El que volem és sensibilitzar la gent amb aquesta situació. Podem pensar en els mil milions de persones que viuen amb només un dòlar al dia.



La regidora d'Igualtat, Immigració i Cooperació, Susanna Pellicer, ha presidit la inauguració i ha celebrat que les entitats promoguin activitats com el Festival Actua.

Susana Pellicer

És un bon esdeveniment, el cinema ajuda a pensar. Sembla fet expressament que aquest any parli sobre la pobresa. Intermón fa una bona feina.



La tercera pel·lícula que s'ha pogut veure, 'Thank you third world', posa tres exemples del consum de productes fabricats amb condicions indígenes. El quart film, 'Hemisferio', s'ha centrat en el drama de la immigració a les costes espanyoles, mentre que la cinquena i última projecció, 'The garden and his 21 flowers', parla sobre un granger de Zàmbia que perd les seves germanes i es queda a càrrec dels seus 21 nebots.

El públic assistent a les projeccions ha destacat que el Festival Actua d'Intermón-Oxfam serveix per reflexionar sobre la societat.

Públic

L'any passat ja vaig venir i m'agraden molt els curtmetratges. / Em motiva venir i veure a través del cinema les injustícies que es poden canviar. / Sempre he tingut curiositat per saber què fan les ONGs.



La Casa de Cultura ha acollit les primeres projeccions aquest dijous al vespre. Aquest divendres a partir de les nou es podran veure els nou curts restants. El Festival Actua, que és el segon cop que es fa a la nostra ciutat, també s'organitza a 28 ciutats més de l'Estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.