Un documental explica el pes de Sant Cugat en l'art del tapís


  • Comparteix:

Moment de la presentació del DVD

Moment de la presentació del DVD

L'audiovisual 'Sant Cugat i l'Escola Catalana de Tapís' explica el paper de la Casa Aymat com a centre de creació i expansió de l'Escola Catalana de Tapís. El treball, fruït de la col·laboració del Museu de Sant Cugat, Cugat.cat i el Diari de Sant Cugat, és un repàs a la trajectòria de l'escola, el context on es va desenvolupar i inclou testimonis de persones que hi van tenir un paper important. El treball s'ha presentat aquest dilluns amb presència de representants de les diferents entitats implicades en la producció i del seu director i realitzador, Martí Rom. Mira aquest documental a Cugat tv

La peça, que té una durada de 90 minuts, té l'origen en les activitats de celebració dels 50 anys de l'Escola Catalana de Tapís l'any 2008. La cinta ha estat dirigida per l'escriptor i realitzador audiovisual Martí Rom que ha entrevistat personatges importants del món del tapís, com Josep Royo, Grau-Garriga i Carles Delclaux, i també treballadors de la Casa Aymat per donar una visió àmplia d'aquest centre de producció tèxtil.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha recordat la influència del centre santcugatenc en els artistes de l'època.

Xavier Escura

L'impuls d'aquest centre va sacsejar la ciutat, però també va tenir ressó internacional. Els artistes del moment van treballar la tècnica.




El treball aborda també el context històric, social i econòmic de la ciutat on neix l'escola. Per reconstruir aquest context, l'audiovisual compta amb material gràfic recuperat a la Filmoteca de Catalunya que mostra imatges de Sant Cugat dels anys 30, el període immediatament anterior a la creació de la Casa Aymat.

El coordinador de l'OAMCIC, òrgan que inclou Cugat.cat, ha destacat el valor documental del treball. Escoltem Xavier Fornells.

Xavier Fornells

Això quedarà en la memòria. Serà un element per estudiar en un futur. Així reconstruim el nostre passat recent.






Cugat.cat és responsable de la gravació i del muntatge d'aquest audiovisual, una tasca que ha anat a càrrec de Paul Bradley.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.