Victor Alexandre i Joel Joan presenten 'Despullats' a Sant Cugat


  • Comparteix:

Victor Alexandre i Joel Joan a la Sala Be Bop Jazz.

Victor Alexandre i Joel Joan a la Sala Be Bop Jazz.

Més de 100 persones han acudit a la presentació a Sant Cugat del llibre 'Despullats', de Víctor Alexandre i l'actor Joel Joan. L'obra, que analitza la salut del català i la política nacional i estatal, és una incisiva crítica a l'efecte somnífer que, segons els autors, impedeix que els catalans defensin com a dret l'autodeterminació del país.

'Despullats' és un instrument de reflexió que vol traslladar al lector la realitat de la situació catalana. Per fer-ho, Alexandre i Joan dialoguen sobre temes com la llei antiterrorista, el retrocés de la llengua catalana i la gestió del PP, entre d'altres. I ho fan a través de la paraula, sense embuts ni por a represàlies.

L'escriptor santcugatenc ha comentat que l'arribada de la democràcia ha comportat, de forma sorprenent, la por dels catalans a la llibertat d'expressió. Un fet que sumeix, segons diu, a la societat catalana en un estat de somnolència que li impedeix lluitar pels seus drets:

Víctor Alexandre

Hi ha molta gent que es conforma pensant que som un tret diferencial


La presentació, que comptava amb una important assistència, va donar lloc al debat.
Joel Joan va criticar que un comunicador de TV3, com Andreu Buenafuente, parlés en castellà en el seu programa. Acte seguit, una persona del públic va retreure a l'actor que fes aquesta afirmació quan el seu personatge a 'Plats bruts' utilitza també aquesta llengua. Escoltem la resposta de Joan:

Joel Joan

Cada personatge té el seu nivell de llenguatge, depenent del seu context


En definitiva, el llibre és una crida a la justícia i al respecte mutu que edita Proa. L'editorial i la llibreria Paideia han organitzat la presentació a Sant Cugat d'aquest llibre a la sala Be Bop Jazz.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.