Els Mine! participen en un disc tribut de grups catalans a The Beatles


  • Comparteix:

Portada de l'àlbum 'Submarí Pop'

Portada de l'àlbum 'Submarí Pop'

Mine! col·labora a 'Submarí pop', un disc on diversos grups catalans versionen els britànics The Beatles per celebrar el 50è aniversari del seu naixement. El grup on toca el baixista santcugatenc Oriol Romaní interpreta la cançó 'Taxman'. L'àlbum, editat per la revista Enderrock, compta amb la presència d'artistes com Els Amics de les Arts, Gossos i The Gruixut's.

A més del disc tribut, el número de juliol de la revista Enderrock inclou un reportatge de 24 pàgines sobre la relació de The Beatles amb Catalunya. El motiu d'aquest monogràfic és que es compleix mig segle del naixement del grup britànic, i 45 anys de l'únic concert que van oferir a Catalunya.

La directora de redacció de la revista Enderrock, Helena Morén, explica en què consisteix l'especial sobre The Beatles que arriba amb el número de juliol de la revista.

Helena Morén

Hem volgut veure les connexions entre The Beatles i Catalunya. Hem realitzat un reportatge i un disc de tribut de grups catalans.


'Submarí pop' és el disc on una vintena de formacions catalanes rendeixen tribut a The Beatles. Algunes cançons contenen la lletra original en anglès, altres són versions instrumentals i d'altres estan traduïdes al català.

El grup guanyador de la darrera edició del Sona 9, Mine!, participa d'aquest tribut versionant 'Taxman', una cançó composta per George Harrison que obre el disc 'Revolver', de 1966. El baixista de Mine!, el santcugatenc Oriol Romaní, explica que The beatles són una influència pel grup.

Oriol Romaní

The Beatles ens agraden tant que quan anem de viatge sempre cantem cançons seves. La cançó 'Taxman' ja la tocàvem en directe, per tant tot va ser molt fàcil.







El disc i la revista es presentaran en un espectacle al festival Beatles Weekend, que tindrà lloc a L'Estartit el dissabte 17 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.