Jordi-Pere Cerdà, poeta d'honor de la 10a edició del Festival de Poesia


  • Comparteix:

Xavier Escura, a l'esquerra, i Oriol Izquierdo durant la presentació del Festival de Poesia 2010

Xavier Escura, a l'esquerra, i Oriol Izquierdo durant la presentació del Festival de Poesia 2010

Jordi-Pere Cerdà, poeta senior de la Catalunya Nord, serà el poeta d'honor de l'edició del Festival de Poesia d'enguany que tindrà lloc del 17 al 24 d'octubre. Amb motiu del 10è aniversari, el festival presenta diverses novetats. L'ampliació a vuit dies de durada i un acte de reconeixement per als antics poetes d'honor i els directors de les edicions anteriors són dues de les novetats més destacades.

El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, explica el motiu de la coronació de Sardà com a poeta d'honor de la 10a edició.

Oriol Izquierdo

Cerdà ens permet recordar com la literatura i la poesia catalana no és la que es fa a Catalunya, sinó a totes les terres de parla catalana.









Els 10 anys de poesia que fa l'edició d'aquest any es veuran reflectits en l'organització i les activitats que es duran a terme. El festival durarà quatre dies més, vuit en total, per tal que els actes llueixin més i es produeixi una major assistència. S'utilitzarà de nou la 'poesia a cau d'orella' com a reforç per donar a conèixer el festival i, a més, el remodelat teatre de Mira-sol, serà escenari d'algunes actuacions.

La celebració dels 10 anys també portarà a la posada en escena d'un acte de reconeixement en què tots els poetes d'honor i antics directors del festival hi estaran convidats. Poetes d'honor com Felip Formosa i Montserrat Aballó pujaran a l'escenari per participar en aquest reconeixement, que tindrà lloc el 23 d'octubre al Claustre del Monestir, i que finalitzarà amb un dinar popular.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha volgut remarcar la satisfacció de poder celebrar aquest festival a la ciutat.

Xavier Escura

És una gran satisfacció per a la nostra ciutat poder realitzar el Festival de Poesia, que compta amb un públic entusiasta.





La 10a edició del Festival de Poesia comptarà de nou amb la implicació de totes les llibreries santcugatenques i amb la majoria de galeries d'art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.