La futura Fundació Rudolf Häsler projectarà Sant Cugat al món


Temes relacionats

1999: Mor el pintor Rudolf Häsler (16/gen/12)

L'Ajuntament retrà homenatge al pintor Rudolf Häsler en el 10è aniversari de la seva mort (26/jul/10)


  • Comparteix:

Rudolf Häsler, retratat pel seu fill, Alejandro Häsler.

Rudolf Häsler, retratat pel seu fill, Alejandro Häsler.

La família de l'artista Rudolf Häsler crearà una fundació dedicada a les arts que tindrà com a seu Sant Cugat. La institució tindrà vocació internacional, una concepció transversal de l'art i promourà la preservació de l'obra pictòrica de Häsler. Segons Ana Häsler, filla del pintor suís, la fundació es donarà a conèixer en públic amb la posada en marxa del 1r Festival Internacional d'Orgue Monestir de Sant Cugat.

Amb una obra pictòrica d'abast internacional, l'artista suís Rudolf Häsler va residir a Sant Cugat els darrers trenta anys de la seva vida. Per això, la seva família ha decidit convertir la ciutat en l'epicentre d'una nova fundació que preservarà l'herència artística de Häsler.

La família, però, ha avançat a Cugat.cat que la institució anirà més enllà de la pintura i tindrà en compte totes les disciplines artístiques. Per Ana Häsler, filla del pintor suís, aquesta concepció transversal permetrà ser fidel a la visió que el seu pare tenia de l'art.

Ana Häsler

Creiem que la fundació és l'essència del que el meu pare va voler. Recull la seva filosofia de vida.



La fundació promourà activitats culturals i patrocinarà producció artística. La família es marca un objectiu: fugir del localisme i exportar el segell Häsler a nivell internacional. La filla de Häsler considera que aquest esperit concorda amb l'herència artística del pare de la família, mort fa una dècada.

Ana Häsler

És una fundació d'àmbit internacional que tindrà la seu a Sant Cugat. La fundació està oberta al món.


La família de Rudolf Häsler ja ha iniciat converses amb l'Ajuntament, entre d'altres institucions públiques. Amb el consistori té, de moment, dos temes sobre la taula. Primer, l'exposició retrospectiva de l'obra de Häsler a l'octubre, que coincidirà amb el 10è aniversari de la mort de l'artista resident a Sant Cugat. I segon, l'organització del 1r Festival Internacional d'Orgue Monestir de Sant Cugat, que probablement tindrà lloc durant el 2011 i s'aprofitarà com a arrencada oficial de la fundació.

La fundació buscarà finançament tant en l'àmbit públic com privat i estarà situada a la casa familiar, que data de 1924 i es troba al carrer Villà. La vídua del pintor suís, Maria Dolores Soler, ocuparà la presidència honorífica i els seus fills seran els membres del patronat. Tot i això, la família encara estudia la forma jurídica de la futura fundació i les seves dimensions.

L'exposició retrospectiva retrà homenatge a Rudolf Häsler la propera tardor a la Casa Aymat i a la sala Capitular del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.