Amics de Pedra i Sang carrega contra mossèn Blai Blanquer per impedir la representació dins l'església


  • Comparteix:

Representació de Pedra i Sang

Representació de Pedra i Sang

L'associació Amics de Pedra i Sang denuncia l'actitud del rector de la parròquia del Monestir, mossèn Blai Blanquer, que continua negant a l'entitat la possibilitat de representar l'obra 'Pedra i sang' a l'interior de l'església del Monestir. L'associació assegura que ha presentat tres propostes diferents a la parròquia però es queixa que el rector les ha rebutjat totes argumentant que l'acte proposat no és religiós. Amics de Pedra i Sang volien representar l'obra al recinte eclesiàstic per commemorar la desena edició de les representacions.

Tot i presentar diverses opcions de l'espectacle per trobar un format més adequat als arguments de mossèn Blai Blanquer, l'entitat cultural ha rebut sempre la negativa per resposta, segons han explicat aquest divendres alguns dels seus membres a Cugat.cat. Segons l'associació, els arguments del rector de la parròquia es basen en què no és una obra religiosa i, a més, en què conté una càrrega de crítica envers l'Església catòlica.

La directora de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, ha detallat a Cugat.cat les tres opcions rebutjades per la parròquia.

Dolors Vilarasau

Primer vam demanar fer-la al Monestir, després vam proposar fer-hi l'escena de l'assassinat i la tercera fer només un text de Lluís Clavo.



El també membre de l'entitat Jaume Pla ha explicat els arguments que han rebut des de la parròquia.

Jaume Pla

Ell diu que la història no té cap finalitat religiosa i que per tant no cal representar-la a l'església. Diu que hi ha altres llocs on fer-la.









Pedra i Sang, que relata l'assassinat de l'abat Biure a mans del noble Berenguer de Saltells, s'ha representat sempre al Claustre del Monestir, que no és de titularitat eclesiàstica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.