Els Castellers de Sant Cugat són a Formentera per acostar la tradició a l'illa


Temes relacionats

Emotiu èxit dels camises verdes a Manacor en assolir sense problemes els castells de 7 (17/oct/09)

Els camises verdes s'uneixen a la Diada de Santa Maria de Formentera (10/ago/09)


  • Comparteix:

Els Castellers de Sant Cugat són a Formentera per participar a les Festes de Santa Maria. L'activitat forma part d'un projecte que agermana diferents colles castelleres d'arreu de Catalunya i que es va engegar l'any passat amb l'objectiu d'apropar la tradició a l'illa.

Els Castellers de Sant Cugat van iniciar l'any passat, amb gent de 5 colles castelleres més, un innovador projecte que anomenen 'Colles d'estiu'. El membre de Castellers de Sant Cugat Bernat Picornell ha explicat a cugat.cat en què consisteix aquest nou concepte.

Bernat Picornell

La colla d'estiu és un nou concepte. A Catalunya les colles són estables. És una conjunció de colles que s'uneixen per fer castells.


A més d'agermanar les colles castelleres, el projecte, engegat conjuntament amb la comissió de Festes de Santa Maria, busca apropar la tradició castellera a l'illa. Enguany, participen vuit colles castelleres de Catalunya, és a dir tres més que en la passada edició i 65 castellers catalans, el que representa un augment del 160% respecte dels 25 que es desplaçaren l'any passat. El projecte compta també amb la participació de gent de l'illa.

Picornell ha explicat els diversos actes en què participaran els Castellers de Sant Cugat des de dimarts i fins dijous.

Bernat Picornell

Avui hi ha l'assaig públic, demà assaig més xerrada i demà passat l'actuació.




Les Festes de Santa Maria comptaran també amb l'actuació dels Castellers de la Vil·la de Gràcia, convidats per la comissió de festes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.