Sant Cugat i la industrialització, eix central del Patrimoni Viu 2010


Temes relacionats

Entrevista a Lluís Campins, director del Museu ( 5/ago/10)


  • Comparteix:

Foto de família de les entitats participants al Patrimoni Viu 2010

Foto de família de les entitats participants al Patrimoni Viu 2010

El passat industrial de Sant Cugat serà l'eix temàtic de les Jornades de Patrimoni Viu 2010 que, enguany, compten amb la participació de 19 entitats de la ciutat. Sota el lema 'De la mà a la màquina' es presenten més de 20 activitats gratuïtes i dirigides a un públic familiar. Una de les novetats de la 3a edició és el 'Museu del Quotidià', una activitat que convida la gent gran a crear un retrat comunitari de la història de la ciutat a partir d'objectes quotidians associats a la seva memòria. Patrimoni Viu 2010 tindrà lloc l'últim cap de setmana de setembre.

Les activitats s'articulen al voltant de la industrialització i estan marcades per la diversitat de les entitats que les organitzen. Tallers, contes, música i dansa tradicional o visites guiades, són algunes de les propostes més significatives que es viuran al Claustre del Monestir, en les Jornades de Patrimoni Viu 2010.

Una de les activitats més emotives serà la visita guiada a la Casa Aymat. Un recorregut pel procés d'elaboració de catifes, de la mà d'anècdotes d'antics treballadors de la casa. També destaquen l'espectacle 'La Fàbrica, poesia i dansa', basat en l'obra de Miquel Martí i Pol, i la iniciativa 'Museu del Quotidià', a càrrec dels casals d'avis que participen en el projecte.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha explicat a què es refereixen amb 'patrimoni viu' i ha ressaltat l'objectiu d'aquestes jornades.

Lluís Campins

El Patrimoni Viu és un projecte que involucra les entitats de la ciutat. L'objectiu és evidenciar la riquesa del patrimoni de Sant Cugat.


Enguany, l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat ha participat en l'elaboració del cartell del programa. A més, com a novetat, els Joves Jubilats de l'Ateneu donaran suport logístic a les activitats que es realitzin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.