Xavier Bosch: 'La literatura catalana passa pel millor moment de la seva història'


  • Comparteix:

La 28a Setmana del Llibre en Català ha arrencat aquest dimecres a Sant Cugat amb un missatge encoratjador per a la ciutadania. El periodista i escriptor Xavier Bosch, encarregat d'inaugurar l'acte, ha assegurat que la literatura catalana es troba en el millor moment de la seva història. En aquest sentit, l'alcalde, Lluís Recoder, ha remarcat el potencial cultural de la ciutat i ha mostrat la seva intenció de convertir la nostra ciutat en una cita estable dins la Setmana del Llibre. Amb un 70% de l'oferta literària dedicada als joves, el municipi s'ha consolidat com una important subseu dins la iniciativa.

Després que l'any passat Sant Cugat es convertís en la seu oficial de la Setmana del Llibre en Català, enguany la fira s'ha celebrat de manera coetània a quatre ciutats d'arreu Catalunya. El municipi s'ha igualat a ciutats com Lleida, Girona i Barcelona al convertir-se en una de les subseus de la Fira. En aquest sentit, l'alcalde Recoder, ha mostrat la seva intenció de consolidar i 'fer créixer' la Setmana del Llibre en Català a la ciutat.

Lluís Recoder

Volem consolidar la Setmana del Llibre en Català a Sant Cugat i aglutinar les activitats literàries de la ciutat dins d'aquesta cita.


El periodista i escriptor santcugatenc Xavier Bosch ha estat l'encarregat de realitzar el discurs inaugural aquest dimecres a la Plaça d'Octavià. Bosch ha aprofitat l'acte per llançar un missatge a la ciutadania: 'La literatura catalana es troba en el millor moment de la seva història'. L'escriptor però ha lamentat que aquest fet no es correspongui amb la situació que travessa ara la política catalana.

Xavier Bosch

La literatura catalana està en el millor moment de la seva història tant per qualitat com per quantitat.



La literatura infantil i juvenil és la protagonista en aquesta fira, amb un 70% de la producció adreçada als més joves d'un total de 15.000 títols.

El president de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català, Albert Pèlach, també ha estat present en l'acte i ha expressat la voluntat de convertir l'esdeveniment en un referent cultural tan destacat com la Diada de Sant Jordi.

En declaracions a Cugat.cat, Pèlach ha destacat el caràcter festiu d'aquestes jornades.

Albert Pèlach

Volem que la Setmana del Llibre en Català inclogui activitats molt diferents. Volem que sigui una setmana festiva.



Des d'aquest dimecres i fins diumenge, l'oferta literària es podrà complementar amb activitats adreçades a tots els públics, a la Plaça d'Octavià des de les deu del matí i fins les nou del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.